Para saintis memutuskan untuk memberi peluang kepada ibu bapa untuk secara bebas memilih kemunculan anak-anak masa depan

Di Britain, saintis telah belajar untuk menyunting gen. Penemuan ini akan membantu ibu bapa dalam masa terdekat. secara bebas memilih kemunculan anak-anak masa depan mereka.

Inti dari penemuan ini terletak pada pengurangan dan penggunaan teknologi baru yang membolehkan mengubah struktur molekul DNA embrio manusia.

Di seluruh dunia, pengubahsuaian genetik DNA manusia dianggap tidak beretika dan tidak boleh diterima secara moral. Sehingga baru-baru ini, ini berlaku di United Kingdom.

Sekarang sains dan masyarakat di England telah menjadi lebih setia dalam perkara-perkara genetik, dan oleh itu Majlis Nuffield pada Bioetika telah memutuskan benarkan pengubahsuaian genom, tetapi dengan prasyarat bahawa ia tidak akan membawa kepada ketidaksamaan sosial.

Sekarang kaedah membuat pelarasan kepada molekul DNA kuman (kaedah diagnosis genetik pra-implan) digunakan untuk rawatan dan pencegahan penyakit keturunan yang teruk - pasangan yang bersetuju dengan IVF dengan kepakaran genetik dan pembetulan embrio Petunjuk perubatan yang jelas untuk pemilihan sedemikian.

Amalan antarabangsa melarang penggunaan kaedah ini untuk memilih jantina atau rupa kanak-kanak.

Kini pakar Inggeris mengakui kemungkinan menggunakan kaedah untuk tujuan kosmetik. Dengan bantuan mereka, penulis menuntut pembangunan, Anda boleh memilih ketinggian dan warna mata anak yang belum lahir, serta warna rambut dan beberapa ciri ciri penampilan.

Penemuan saintis disampaikan kepada WHO (Pertubuhan Kesihatan Sedunia). Jika ahli-ahlinya menerima hujah, cara membetulkan penampilan anak-anak masa depan tidak akan dianggap sebagai gangguan yang tidak beretika dengan genom; membenarkan penggunaan secara meluas di semua negara di dunia yang ingin menyertai syor WHO.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan