Para saintis telah membangunkan patch "pintar" yang akan menentukan mood kanak-kanak itu

Di Stanford University, para saintis telah membangunkan tampalan unik yang dapat menentukan tahap kortisol dalam peluh yang disiarkan.

Hormon ini dihasilkan oleh tubuh manusia semasa tekanan, bahaya, dan juga dalam keadaan kemurungan dan pengalaman psikologi yang mendalam.

Patch dilampirkan pada kulit dan cepat bertindak balas kepada perubahan dalam jumlah kortisol disebabkan sensor terbina dalam.

Ia adalah mungkin untuk mengukur tahap hormon tekanan dengan bantuan ujian darah makmal, tetapi, anda lihat, mengambil darah dari kanak-kanak untuk memahami mengapa dia bertindak aneh, tidak wajar dan tidak bijaksana.

Pembangunan baru akan membantu ibu bapa memahami dengan cepat mengapa anak kecil menangis atau tidak mahu bermain dan berkomunikasi.

Hal ini terutama berlaku untuk ibu bapa bayi yang tidak tahu bagaimana menerangkan dengan kata-kata tentang kebimbangan mereka. Ini akan membolehkan tepat pada masanya menyediakan bayi dengan bantuan yang diperlukan dan sokongan psikologi.

Para saintis percaya bahawa perkembangan mereka boleh mempunyai aplikasi yang lebih luas - ia boleh digunakan untuk mendiagnosis beberapa penyakit pada peringkat awal, serta memantau keberkesanan aktiviti fizikal dalam proses latihan di atlet profesional.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan