Kucing di setiap rumah: saintis sedang membangunkan vaksin alahan kucing pertama di dunia

Kumpulan gabungan saintis dari Rusia dan Austria sedang membangunkan vaksin itu melindungi kanak-kanak daripada alahan kepada kucing.

Semua kanak-kanak suka haiwan comel ini, tetapi tidak semua orang boleh mendapatkan haiwan seperti itu. Sering kali, kanak-kanak kecil alah kepada kucing.

Alergen tidak berkhasiat sendiri, atau juga bulu mereka, tetapi bahan khas yang terkandung dalam folikel rambut yang tumbuh rambutnya.

Antigen bahan ini, masuk ke dalam tubuh anak, dapat menyebabkan reaksi kekebalan yang tidak mencukupi, yang akan muncul sebagai serangan alergi.

Para saintis merancang untuk membuat vaksin yang akan menyimpan sejumlah bahan alergen tertentu. Akan divaksin hamilsupaya mereka dapat melepasi antibodi kepada anak-anak masa depan mereka.

Ia diandaikan bahawa dadah akan aktif terhadap lapan alergen protein yang paling biasayang lelaki mendapat dari kucing.

Kerja-kerja ini dilakukan sekali dalam dua universiti - Nama Perubatan Pertama Sechenov di Moscow dan Universiti Perubatan Vienna. Projek itu dinamakan "Projek Kucing".

Pakar-pakar Vienna berhujah bahawa ubat itu boleh digunakan untuk kanak-kanak yang sudah mengalami alahan pada "baleen-striped".

Vaksin akan membantu membangunkan antibodi yang akan mengurangkan manifestasi klinikal alahan.

Foto-foto indah pada tema "babe about a cat" sentiasa membangkitkan kasih sayang.

Walau bagaimanapun, terdapat satu lagi hubungan dengan "duet" ini: mengikut statistik, di Rusia 45% kanak-kanak telah meningkatkan kepekaan kepada alergen kucing biasa.. Di samping itu, Murziki dan Barsiki sering menyerang ahli keluarga muda dan memfitnah mereka.

Ibu bapa boleh menghalang serangan, dan saintis sudah terlibat dalam masalah alergi.

Menurut pemaju Rusia mengenai vaksin baru ini, penggunaan ubat akan membantu mencegahnya kes-kes asma, serta mengurangkan bilangan kanak-kanak dengan alahan.

Akhirnya, banyak keluarga yang tidak dapat mengambil kucing, dapat memenuhi mimpi itu. Lagipun, tanpa kucing, anda lihat, kehidupan tidak semestinya sama sekali.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan