Para saintis memberitahu bagaimana untuk mempromosikan seks anak yang belum lahir

Kumpulan saintis antarabangsa meneliti dengan teliti semua majlis-majlis popular yang bertujuan untuk mengandung anak seks tertentu, dan mendapati itu tidak ada petua yang berfungsi.

Tetapi analisis terperinci statistik masih dibenarkan pakar untuk mengenal pasti pola tertentu dalam nisbah seks di kalangan bayi baru lahir.

Nisbah bilangan anak lelaki dan perempuan ketika lahir adalah 103: 100. Tidak ada cara langsung untuk mempengaruhi seks pada konsep, iaitu, ibu bapa tidak dapat mengawal selera mana sperma dalam proses pembuahan dapat menyuburkan telur - XX atau XY.

Tetapi saintis telah menyedari bahawa kadar kelahiran dikawal oleh beberapa kuasa misteri.

Apabila apa yang dipanggil "kesan perang" berlaku, lebih ramai lelaki dilahirkan, dan selepas itu, perempuan-perempuan mula dilahirkan lebih kerap. Iaitu, dalam pengertian global, peraturan nisbah seks untuk kepentingan spesies manusia masih dikawal selia.

Sebelum ini, dipercayai bahawa janin lelaki masih sangat lemah semasa mengandung, manakala embrio wanita mempunyai daya maju yang lebih tinggi. Ahli genetik Cambridge, Stephen Orzak, ketua pasukan penyelidikan, mendakwa bahawa mereka berjaya membuktikan bahawa kanak-kanak perempuan dalam tempoh embrio tidak kurang terdedah berbanding lelaki.

Sekumpulan saintis menyiasat dan keadaan yang boleh menjejaskan konsepsi seorang kanak-kanak seks tertentu. Kesimpulan yang luar biasa, sukar untuk dipanggil.

Oleh itu, kajian mengenai ciri biokimia dan fisiologi sperma menunjukkan bahawa kerana mengandung seorang gadis adalah yang terbaik untuk menahan diri dari seks selama beberapa minggu. Jadi kepekatan X-sperma akan lebih tinggi.

Jika pasangan bermimpi tentang anak lelaki, maka Stephen Orzack dinasihatkan untuk mendapatkan lebih banyak dan sering melakukan hubungan seks. Ahli biologi British, Roger Hughes bersetuju dengannya, yang mengesahkannya kanak lelaki lebih cenderung untuk dilahirkan di keluarga berpendapatan tinggi, dan bilangan jenis XY sperma meningkat dengan hubungan seks yang kerap.

Para saintis tiba di kesimpulan ini dengan mendapati bahawa lelaki paling sering dilahirkan kepada pasangan yang baru berkahwin (nisbah 109.5 hingga 100).

Tetapi seks kanak-kanak lain dalam keluarga tidak menjejaskan seks bayi seterusnya. Walaupun pasangan itu sudah mempunyai tiga lelaki atau tiga perempuan, peluang untuk mengandung bayi yang bertentangan seks semasa kehamilan keempat tidak meningkat bahkan seratus persen.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan