Warisan kecerdasan: saintis menceritakan bagaimana anak mewarisi minda

Keupayaan intelektual bayi - subjek pertikaian tidak berkesudahan di kebanyakan keluarga. Siapa dia pandai (licik, malas) - dalam ayah atau ibu? Jawapan untuk soalan ini diberikan oleh saintis dari Jerman.

Atas dasar Universiti Ulm terdapat kajian besar yang membantu menubuhkan mekanisme kepintaran warisan.

Sebelum ini, kanak-kanak bijak yang paling sering mewarisi fikiran dari ibu. Sesungguhnya tahap IQ ibu bapa yang tinggi yang membawa bayi tidak dapat dicerminkan, tetapi faktor ini terutamanya pedagogi.

Percubaan terakhir secara eksperimen membuktikan bahawa pada peringkat genetik, bayi mewarisi sebahagian besar pembuatan intelektual dengan satu set gen wanita.

Maklumat menentukan potensi mental dikodkan dalam kromosom X.

Menerima maklumat genomik yang diperlukan dari ibu, kanak-kanak memperoleh keupayaan untuk belajar bahasa asing, keupayaan untuk berfikir secara kreatif, kepada logik.

Tetapi ciri emosi anak-anak biasanya mewarisi dari paus. Oleh itu, lelaki yang tidak bermaruah secara emosi boleh mendapatkan anak yang sama, tetapi jika pada masa yang sama kecerdasan ibu adalah tinggi, kanak-kanak yang bergetar dan gelisah juga akan menjadi pintar dan pintar.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan