Para saintis telah dinasihatkan untuk meletakkan anak-anak tidur awal

Para saintis Australia telah menyimpulkan bahawa Bayi tidur awal mempunyai kesan positif terhadap kesihatan mental ibu bapanya.

Pakar dari Institut Penyelidikan Murdoch memikirkan hubungan antara jiwa dewasa dan masa tidur kanak-kanak. Mereka menemubual 10 ribu kanak-kanak dan ibu bapa mereka. Kanak-kanak didapati berapa banyak dan bagaimana mereka dihantar untuk tidur, dan ibu bapa mereka diuji menggunakan teknik diagnostik psikiatri moden.

Moms dan bapa memasuki kumpulan penguji yang sama yang cuba meletakkan anak itu sehingga 21 jam. Dalam kumpulan kedua adalah ibu bapa yang meletakkan anak itu lewat dari masa ini.

Ibu dan bapa, yang cuba meletakkan anak itu sebelum ini, lebih sihat dan lebih berdaya tahan. Dalam kumpulan kedua ibu bapa, terdapat banyak yang menderita sindrom stres kronik, mereka yang mempunyai doktor yang mendapati tanda-tanda gangguan keperibadian, gangguan depresi.

Bahagian kedua eksperimen ini adalah untuk membantu memikirkan adakah ia membantu anak-anak sendiri tidur lebih awal.

Semua subjek kecil dibahagikan kepada beberapa kumpulan umur dan masing-masing menjalankan satu siri ujian psikologi, serta bacaan elektroencephalogram otak semasa tidur. Ternyata itu kanak-kanak meletakkan sehingga jam 21 tidur lebih baik, tidur lebih baik. Petunjuk perkembangan mental dan emosi mereka melebihi anak-anak yang tidur larut.

Cadangan Pakar-pakar Australia memberi sangat spesifik: letakkan kanak-kanak itu lebih awal.

Ini berguna untuk dirinya sendiri, dan juga untuk orang dewasa, kerana selepas "pelepasan" kanak-kanak, mereka mempunyai masa lapang untuk berehat dan berehat. Masa terbaik untuk tidur untuk kanak-kanak dari 3 hingga 9 tahun ahli sains dipanggil 20 jam 30 minit.

Kanak-kanak prasekolah perlu tidur dari 10 hingga 13 jam sehari, dan kanak-kanak sekolah dari 9 hingga 11 jam. Sekiranya syarat-syarat ini dipenuhi, kesihatan anak dan ibu bapanya akan menjadi lebih baik.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan