Para saintis telah membuktikan keburukan kopi untuk wanita hamil

Para saintis Norway dari Institut Kesihatan negara boleh membuktikan bahawa kopi dan semua minuman dan produk yang mengandung kafein sangat berbahaya kepada kesihatan kanak-kanak masa depandan oleh itu wanita hamil sangat tidak digalakkan untuk mengambilnya.

Kesimpulan-kesimpulan para saintis berasal dari hasil kajian yang besar dan panjang, yang dilakukan dengan perintah Kementerian Kesehatan Norwegia.

Percubaan melibatkan 50 ribu wanita umur reproduktif dengan anak-anak.

Para penyelidik mendapati keanehan gaya hidup masing-masing, dan juga meninjau sama ada mereka minum kopi semasa mengandung. Di samping itu, saintis telah meminta rekod perubatan kanak-kanak yang dilahirkan selepas kehamilan, di mana kopi dimakan.

Pediatrik disambungkan ke eksperimen, dengan teliti memeriksa semua bayi yang lahir kepada wanita yang tidak dapat menahan kehamilan dengan tekanan kopi.

Kanak-kanak dibahagikan kepada tiga kumpulan iaitu tiga tahun, lima tahun dan lapan tahun.

Akibatnya, semakin jelas bahawa lebih banyak wanita meminum kopi, semakin parah kesihatan anaknya menjadi semakin tua, walaupun dia dilahirkan sepenuhnya sihat.

Khususnya, kanak-kanak perempuan yang bergantung kepada kafein menunjukkan kecenderungan untuk obesiti pada usia muda. Pada masa yang sama, pada usia 3 tahun, obesiti didiagnosis pada 25% bayi, pada usia lima tahun - pada 40%, dan pada usia 8 tahun - 55% daripada kanak-kanak, yang ibu minum banyak kopi sambil membawa kanak-kanak.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan