Benarkan kanak-kanak menjadi kotor: Para saintis telah membahayakan kebersihan untuk kanak-kanak

Saintis Amerika dari Institut Penyelidikan Kanser di bawah pimpinan Mel Graves menggesa ibu bapa dan pendidik membenarkan kanak-kanak mendapat kotor.

Kajian terakhir kumpulan saintis ini menunjukkan bahawa Kebersihan steril sangat berbahaya untuk kesihatan anak-anak. Lebih ramai orang dewasa cuba melindungi anak daripada bersentuhan dengan mikrob, akibat yang lebih serius boleh.

Sekiranya kanak-kanak tumbuh dalam keluarga di mana mereka mengekalkan kebersihan pada hampir tahap manic, maka risiko kanser darah meningkat sebanyak 45% pada masa akan datang.

Asas kesimpulan ini adalah data tentang kanser darah pada orang dewasa dan remaja selama 30 tahun yang lalu.

Dalam hampir semua kes, penyebab leukemia disebabkan oleh mutasi gen. Pengubahsuaian Genocode berlaku dalam kes penyakit bakteria dan virus yang teruk, imuniti kanak-kanak mula bekerja dalam mod baru. Tetapi komplikasi berbahaya seperti biasanya hanya berlaku pada mereka yang pada zaman kanak-kanak tidak mempunyai hubungan dengan bakteria dan virus berbahaya.

Terutama penting ialah tahun pertama kehidupan. Sekiranya kanak-kanak dilindungi dari sebarang jangkitan dan bakteria, imuniti spesifik kepada mereka tidak terbentuk, dan pada masa hadapan risiko komplikasi semasa jangkitan meningkat.

Oleh itu, adalah berbahaya bagi ibu bapa untuk berusaha membersihkan kebersihan steril di rumah. Kanak-kanak harus dibenarkan bermain di kotak pasir, mendapatkan kotor, bersentuhan dengan debu, tetapi ini tidak bermakna kita harus melupakan peraturan asas kebersihan. Dalam semua langkah yang baik.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan