Para saintis telah belajar mengesan autisme pada kanak-kanak melalui gigi bayi

Keadaan gigi susu dan juga asas mereka akan membolehkan menentukan kecenderungan kanak-kanak. kepada autisme sebaik selepas lahir atau sebelum lahir.

Kumpulan antarabangsa saintis dan doktor menarik perhatian kepada hakikat bahawa dalam semua kanak-kanak dengan gangguan spektrum autisme, transformasi bahan-bahan tertentu terganggu.

Jadi dalam tubuh kanak-kanak autistik disalahgunakan tembaga dan zink.

Anda boleh membetulkan masalah dengan struktur gigi susu.

Ia, dengan analogi dengan pokok, mempunyai "cincin tahunan" - lapisan yang boleh menunjukkan bahan-bahan mana yang berlaku pada tahap perkembangan janin atau neonatal di dalam badan.

Kajian itu melibatkan saintis dari Amerika Syarikat, Britain dan Sweden.

Mereka menyiasat struktur lapisan gigi susu 200 pasang kembar. Kemudian hasilnya dibandingkan dengan penunjuk yang sama dari anak-anak lain yang bukan saudara satu sama lain.

Menyedari bahawa dalam kanak-kanak autistik, zink dan tembaga dalam lapisan enamel didepositkan secara berbeza, saintis mampu mengembangkan algoritma dengan ketepatan ketepatan 90% risiko membangunkan autisme pada peringkat awal pembangunan.

Sudah tentu, tidak ada kekecewaan yang akan didiagnosis pada gigi bayi, kerana terlalu banyak masa berlalu sebelum saat gigi tersebut gugur. Tetapi doktor memahami pola metabolisme, dan ini akan membolehkan perkembangan analisis biokimia yang menunjukkan risiko autisme.

Lebih cepat masalah dapat dikesan, semakin banyak kemungkinan akan terjadi pemulihan berjaya kanak-kanak dengan gangguan spektrum autisme kepada kehidupan biasa.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan