Para saintis: Memiliki kanak-kanak akan hidup lebih lama

Ahli sains British telah mengira dan menganalisis semua cara yang mungkin memanjangkan hayat manusia. Mengenai kajian yang dijalankan oleh British bersama rakan-rakan dari Harvard University, laporan Daily Mail.

Khususnya, ia telah mendedahkan bahawa terdapat tabiat utama seseorang dan faktor-faktor yang mungkin menambah umur hidupnya 8-10 tahun.

Ini adalah pemakanan yang betul, tidur yang betul dan mencukupi, mengurangkan pengambilan alkohol. Kajian itu melibatkan 660 sukarelawan, yang umurnya pada masa percubaannya melebihi 50 tahun.

Selepas satu siri ujian makmal, para saintis dengan yakin menyatakan bahawa jangka hayat meningkat dan mempunyai anak. Orang yang mempunyai anak hidup hampir tiga tahun lebih lama daripada mereka yang tidak melahirkan anak.

Tetapi tidak dapat mencari hubungan dengan keluarga besar - kedua-dua mereka yang mempunyai satu anak dan mereka yang melahirkan tiga atau lebih kanak-kanak peluang yang sama untuk memperluaskan hidup anda, iaitu "kenaikan" tidak bergantung kepada bilangan anak.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan