Dengan kanak-kanak - di belakang bar: di rantau Sverdlovsk, ibu kepada dua anak-anak telah dihantar ke penjara kerana membeli sebidang tanah

Skandal keras berlaku di rantau Sverdlovsk, di mana ibu kepada dua orang anak telah dihantar ke penjara tanah yang ditebus salah.

Tiga tahun penjara - hukuman seperti itu diucapkan kepada Irina Sokhareva kerana melanggar undang-undang apabila mendaftarkan pemilikan plot tanah. Perumahan keluarga ditangkap. Mahkamah, semasa hukuman, atas sebab tertentu tidak mengambil kira bahawa defendan telah anak perempuan berusia tujuh bulan dan anak lelaki berusia tiga tahun.

Irina Sohareva bekerja sebagai pengurus jualan. Untuk dirinya sendiri, ibu bapanya dan abangnya disewa tiga tapak 100 kilometer dari Yekaterinburg.

Menurut Irina, pegawai-pegawai pentadbiran yang bertindak sebagai tuan-tuan tanah sendiri menasihati beliau untuk memulakan pembinaan dan kemudian kepada petisyen untuk pendaftaran tanah di dalam harta itu. Itulah yang dia lakukan.

10 tahun yang lalu, ketika pihak berkuasa memberi kesepakatan untuk kesepakatan, tidak ada listrik, gas atau pekerjaan di desa ini. Dan baru-baru ini ada tempat-tempat ini tempatan "rubel". Pada masa itu, pegawai-pegawai mengingatkan bahawa wanita itu membeli tanah itu daripada mereka dengan harga yang dikurangkan.

Ibu kepada dua orang anak telah dijemput kepada penyiasat dan dituduh melakukan penipuan secara besar-besaran.

Irina Sohareva menyediakan semua dokumen dan permit yang memberikan hak kepadanya untuk mereka bentuk tanah untuk harta benda, tetapi dari suatu tempat ada saksi yang memberi keterangan bahawa tidak ada pembinaan di tapak dan wanita itu datang dengan segala-galanya.

Irina dan lima jirannya dihantar ke mahkamah, yang juga membuat plot mereka. Semua mendapat syarat bersyarat, dan ibu kepada dua anak tiba-tiba memberi tiga tahun penjara.

Ombudsman kanak-kanak tempatan menawarkan untuk menghantar Irina kepada jajahan anak bongsuUndang-undang membenarkan wanita dipindahkan ke tanah jajahan, di mana dia boleh bersama anak perempuannya bersama-sama. Aktivis hak asasi di rantau Sverdlovsk telah merayu kepada pejabat pendakwa dengan permintaan untuk menilai perkadaran hukuman itu kepada perbuatan itu. Aduan difailkan di mahkamah yang lebih tinggi.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan