Tarian semua orang: pelajar sekolah Cina wajib menari di rehat

Pengarah sekolah rendah Cina Zhang Pfei memutuskan dengan cara yang asal melawan masalah obesiti kanak-kanak. Dia membuat tarian pelajar setiap kali berpaling. Pada masa yang sama, dia tidak terlepas dan mengambil bahagian aktif dalam tarian.

Peperiksaan perubatan terakhir kanak-kanak sekolah menunjukkan bahawa kira-kira separuh daripada kanak-kanak itu berlebihan berat badan, dan satu perempat daripada kanak-kanak adalah obes. Semua ini membawa pengetua sekolah ke pemikiran yang menarik: kanak-kanak mula bergerak sedikit. Pada pelajaran yang mereka duduk, di rehat - mereka duduk lagi, tetapi sudah dengan alat di tangan mereka. Kembali pulang dari sekolah, anak-anak terus duduk, tetapi sudah di depan monitor komputer.

Pengarahnya sendiri mencipta tarian yang berapi-api dan mengajar anak-anak sekolah untuk melaksanakannya. Segala-galanya yang berlaku di sekolah Cina ini pada kemelesetan menyerupai gerombolan kilat yang besar dan mesra.

Pada mulanya, kanak-kanak bertindak balas tanpa semangat penuh kepada inisiatif pengarah, tetapi secara beransur-ansur menjadi terlibat, mereka suka menari beberapa kali sehari.

Setakat ini, hanya ada satu tarian di arsenal penari, tetapi pengarah berjanji untuk mempelbagaikan program itu dan tampil dengan beberapa tarian yang lebih menarik dan menarik yang akan menarik para pelajar.

Pegawai-pegawai dari pembentukan Empayar Surgawi telah mencatatkan percubaan itu dan kini menunggu hasilnya - selepas enam bulan, anak-anak sekolah akan sekali lagi mendapat pemeriksaan perubatan yang besar, dan jika di sekolah ini penunjuk massa badan pelajar normal, maka amalan tarian di rehat boleh masuk semua tanpa sekolah di China.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan