Misteri itu diturunkan: saintis telah mengetahui mengapa bayi menendang di dalam rahim

Penyelidik dari University College London cuba menyentuh rahsia kehidupan janin kanak-kanak. Khususnya, mereka cuba mencari tahu kenapa babes di ibu rahim menendang keras. Hasil kajian telah diterbitkan dalam jurnal ilmiah dan kini sedang menunggu tanggapan masyarakat ilmiah.

Pakar-pakar British, dan kumpulan penyelidik termasuk pakar ginekologi, ahli psikologi perinatal dan pakar neonatologi, yakin bahawa Bayi di rahim menendang rahim hanya untuk mengetahui sempadan badannya sendiri.

Survei wanita hamil tidak memberikan terlalu banyak maklumat, jadi saintis terpaksa memerhatikan dengan teliti tingkah laku bayi yang baru lahir. Mereka memilih 19 bayi yang dilahirkan dan merekodkan prestasi otak mereka semasa tidur REM.

Pergerakan sukarela lengan dan kaki bayi dinilai secara berasingan. Perlu diperhatikan bahawa dengan setiap pergerakan pemegang atau kaki dalam mimpi, hemisfera sepadan otak yang sama telah diaktifkan. Lebih aktif adalah kerja otak pada karapuz pramatang.

Keputusan kajian membolehkan para saintis mencadangkan bahawa tendangan dan tolakan anggota dalam rahim ibu pada bulan-bulan terakhir kehamilan adalah perlu untuk bayi untuk merangsang pertumbuhan dan perkembangan bahagian-bahagian tertentu otak yang berkaitan dengan persepsi deria dan definisi batas-batas tubuh mereka.

Oleh itu, remah sebelum kelahirannya, menendang, "menyesuaikan peta" tubuhnya sendiri.

Penyelidikan amat penting untuk bayi-bayi pramatang. Para saintis, memandangkan fakta yang dikemukakan, mencadangkan untuk membungkus mereka yang dilahirkan dengan matang. Ini akan membolehkan kanak-kanak membuat tiruan dinding rahim, dan otak mereka akan berkembang pada kadar yang normal, serbuk akan pada masa itu menerima kemahiran pemilikan badan.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan