Kanak-kanak sekolah Thailand yang diselamatkan dari gua menjadi sami di biara

12 remaja dari pasukan bola sepak junior di Thailand dan jurulatih berusia 23 tahun mereka, yang baru-baru ini berjaya mengekstrak dari sebuah gua yang dibanjiri, pergi ke biara.

Kanak-kanak sekolah sepatutnya menghabiskan masa sembilan hari di biara Buddha - ini adalah tradisi kuno.

Semua lelaki muda di Thailand mesti tinggal sementara di biara sebagai orang baru sebelum mereka memasuki kehidupan bebas. Ada yang memutuskan untuk tinggal di biara selama-lamanya, dan ini juga dianggap sebagai keputusan "lelaki" bebas pertama.

Lelaki, yang menyelamatkan seluruh dunia selama beberapa hari, ramai telah melihat dan matang sedikit lebih awal, Penatua Thai berkata, dan oleh itu mereka disyorkan untuk pergi ke biara sekarang.

Setiap daripada 12 pemain bola sepak muda dalam sembilan hari akan menjawab soalan utama - apa yang akan datang: sukan atau monastik. Jurulatih mereka, yang mengajar kanak-kanak bernafas dan meditasi yang betul, yang membantu mereka bertahan selama tiga minggu di dalam gua di bawah tanah, telah membuat pilihannya - dia memutuskan untuk tinggal di biara selama-lamanya.

Lelaki itu hilang pada 23 Jun. Mereka ditemui sepuluh hari. Semua lelaki, bertentangan dengan jangkaan para penyelamat, hidup dan sihat.

Beberapa hari lagi menghabiskan operasi menyelamat yang paling sukar, para penyelam berjaya membawa semua orang hidup. Membunuh salah seorang penyelamat.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan