Sijil kelahiran untuk kanak-kanak tidak lama lagi boleh didapati di MFC

Kementerian Keadilan Rusia terlibat dalam kerja pejabat pendaftaran. Draf peraturan baru mereka telah dibangunkan.

Dari tahun ini di Rusia akan mula beroperasi Daftar Negeri Bersepadu pendaftaran sivil (Pejabat Pendaftaran). Jika sebelum ini setiap pejabat pendaftaran memimpin pangkalan datanya sendiri yang tersendiri, kini maklumat tersebut akan disatukan ke dalam rangkaian tunggal.

Oleh itu, lebih mudah untuk melaksanakan dokumen - mendapatkan salinan sijil perkahwinan, jika hilang, memohon pendaftaran perkahwinan, untuk perceraian (jika tidak ada anak bersama) atau mengeluarkan sijil kelahiran bagi seorang kanak-kanak.

Semua ini boleh dilakukan bukan sahaja di pejabat pendaftaran, tetapi juga dalam mana-mana MFC.

Walaupun inovasi tidak berfungsi, permulaan pendaftaran bersatu maklumat elektronik pejabat pendaftaran akan bermula 1 Oktober 2018.

Selain aksesibiliti yang lebih besar, rang undang-undang ini menerangkan prosedur mudah untuk memasuki perkahwinan. Sekiranya pengantin lelaki dan pengantin lelaki yang akan datang memohon menerusi portal perkhidmatan awam, mereka tidak perlu melampirkan sijil pasport atau sijil perceraian yang diimbas ke permohonan itu.

Sijil kelahiran akan dikeluarkan pada hari rawatan.

Dokumen itu mewajibkan pejabat pendaftaran dan MFC mematuhi ketat garis untuk penyediaan perkhidmatan. Jadi, tepat sebulan diperuntukkan untuk perubahan nama. Upacara perkahwinan perlu mengambil masa tidak lebih daripada 113 minit.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan