Doktor Sverdlovsk menganugerahkan Anugerah Hummingbird Emas untuk menyusukan bayi pramatang

Doktor Hospital Kanak-Kanak Serantau Sverdlovsk dengan sesungguhnya telah menyampaikan anugerah tahunan utama dalam bidang neonatologi. "Golden Hummingbird" pergi kepada mereka yang berjaya menyelamatkan nyawa paling awal bayi. Doktor dipanggil "Keajaiban Penyelamat" dan mengucapkan tahniah atas ganjaran yang diterima dengan jujur.

Anugerah Profesional "Golden Hummingbird" ditubuhkan empat tahun lalu. Setiap tahun, Hak Yayasan Kebajikan Keajaiban untuk Kanak-kanak Prematur membentangkan anugerah kepada profesional penjagaan kejururawatan terbaik yang dilahirkan jauh lebih awal daripada jadual.

Tahun lepas, hadiah itu diberikan kepada doktor dari Moscow - maka keputusan terbaik ditunjukkan oleh pakar-pakar hospital klinik bandar metropolitan bernama S. Yudin. Sebelum ini, hadiah diberikan kepada pusat perinatal persekutuan. Doktor dari rantau ini menerima anugerah profesional yang penting untuk kali pertama..

Di rantau Sverdlovsk terdapat banyak pengalaman dalam menyelamatkan bayi-bayi pramatang - doktor tempatan telah melakukan ini selama lebih dari 20 tahun. Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, pakar dari hospital kanak-kanak di rantau ini telah belajar bagaimana untuk menjaga dan tidur walaupun kanak-kanak, yang dilahirkan dengan berat badan kritikal - 450-500 gram.

Doktor ketua Hospital Kanak-Kanak Sverdlovsk mencatatkan bahawa "Golden Hummingbird" tidak begitu banyak ganjaran kepada doktor untuk pengiktirafan terhadap perbuatan ibu bapa dan haus untuk kehidupan pesakit kecil. Tanpa kedua-duanya, usaha para doktor tidak akan bererti.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan