Hakim Krasnodar mengusulkan untuk mensterilkan seorang ibu tunggal dengan banyak anak

Di Wilayah Krasnodar skandal meletus, di mana pusat hakim itu hakim. Seorang jurucakap kerajaan berkata bahawa semua masalah seorang ibu tunggal yang muncul lapan kanak-kanakboleh diselesaikan dengan menjalankan pensterilan pembedahan. Menurut hakim, lebih baik bagi semua anaknya.

Telegram-saluran Mash mendapat akses kepada rakaman audio perbualan antara seorang peguam wanita dan seorang lelaki tertentu, di mana mereka mengenali hakim Mahkamah Daerah Kurganinsky di Wilayah Krasnodar.

Seorang lelaki dan seorang wanita bercakap mengenai kes yang sedang menunggu di hadapan mahkamah. Ia menyangkut menghilangkan ibu kepada keluarga besar hak ibu bapa. Seorang peguam dalam perbualan telefon menarik perhatian pihak lawan terhadap hakikat bahawa "kekurangan hak ibu bapa adalah perkara yang sangat serius." Sebagai tindak balas kepada pemikiran yang masuk akal ini, responden itu menjawabnya "bukan sahaja dia mesti dilucutkan haknya, tetapi juga bertekad untuk menjalani operasi perubatan".

Selepas rakaman perbualan "bocor" ke Internet, wartawan berpaling kepada hakim untuk mendapatkan komen. Dia secara mutlak menafikan caj tersebut dan mengisytiharkan bahawa suara pada rakaman itu bukan miliknya dan bahawa dia sendiri tidak pernah bercakap mengenai kemungkinan atau keperluan pensterilan. Walau bagaimanapun, orang awam yang marah tidak tenang dan berhasrat untuk membuktikan bahawa suara pada rekod adalah kepunyaannya.

Ibu banyak kanak-kanak datang ke perhatian pakar jabatan penjagaan dan penjagaan untuk hakikat bahawa dia satu menaikkan lapan anaksementara mempunyai gaji yang sangat kecil. Pada masa yang sama, dia menjalani kehidupan yang benar-benar normal, semua kanak-kanak disimpan dalam kebersihan relatif, mereka dibesarkan dengan baik.

Pakar penjaga pertimbangan menganggap kesepian ibu tidak dapat diterima dalam situasi ini dan pergi ke mahkamah.

Walaupun wartawan cuba menegakkan kebenaran, ia menjadi terkenal bahawa mahkamah Kurganinsky akhirnya memerintah atas kes seorang ibu yang mempunyai banyak anak - dia dilarang hak ibu bapa, dua anak lelaki dibawa naik untuk melihat neneknya, dan yang lain ditemui di sebuah rumah anak yatim.

Adalah diperhatikan bahawa tiga anak telah diambil dari ibu mereka dan dihantar ke tempat perlindungan, dua lagi diberikan kepada nenek mereka.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan