Tangkap dalam satu minit: seorang pelajar bergegas untuk menyelamatkan kanak-kanak di laluan metro

Kejadian yang menakjubkan berlaku di metro Milan. Lelaki muda itu mempertaruhkan nyawa sendiri untuk menyelamatkan anak asing dan tidak dikenali.

Seorang pelajar berusia 18 tahun di universiti tempatan, Lorenzo Pianazza, biasa pergi ke sekolahnya dengan metro pada waktu pagi, seperti biasa. Apabila sebelum ketibaan kereta api seterusnya hanya satu minit lagi, kanak-kanak berusia dua tahun tiba-tiba berlari ke platform, tersandung di pinggir dan jatuh dalam perjalanan.

Ibunya dan penumpang mula panik, berteriak, tetapi mereka tidak bergerak, kerana pemasa undur menunjukkan bahawa kereta akan tiba di platform.

Dan hanya Lorenzo, tanpa teragak-agak, melepas ranselnya dan bergegas ke landasan keretapi selepas lelaki itu. Pelajar mengambil anak itu dan mengangkatnya kembali ke platform, di mana dia berjaya mendaki sendiri. Dalam beberapa saat kereta api tiba.

Itali muda kemudian mengakui bahawa dia tidak melihat apa-apa tindakannya daripada biasa, lebih kurang heroik. Menurutnya, tidak banyak masa yang tersisa sebelum kereta api tiba, tetapi sudah cukup untuk kanak-kanak itu dibantu.

Nama yang disimpan adalah Mohammed. Selepas itu, doktor memeriksa kanak-kanak itu untuk kecederaan dan kecederaan dan menyatakan itu budak itu tidak cedera. Keesokan harinya, pelajar berani dipanggil oleh Datuk Bandar Milan, Giuseppe Sala, secara peribadi, dan menjemput pemuda itu untuk menerima.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan