Perkara aneh: kanak-kanak tiba-tiba "teleport" pada siaran berita secara langsung (video)

Pengguna internet secara aktif membincangkan kejadian aneh yang berlaku semasa siaran langsung berita di saluran BBC. Pada masa itu, apabila salah seorang penceramah menyatakan pendapatnya sendiri mengenai Perdana Menteri Britain, Teresa May, seorang budak kecil tiba-tiba muncul di belakangnya.

Wartawan bertanya soalan kepada orang yang lewat, tetapi perkara yang paling menarik untuk para penonton bukanlah orang yang menjawab, tetapi penampilan yang tiba-tiba dan misteri di belakang wanita bercakap wanita.

Anak lelaki itu terwujud dalam detik keenam video daripada apa-apa. Dalam masa beberapa jam, video menjadi virus dan sangat popular. Kakitangan saluran itu, yang mana beberapa orang yang dituduh melakukan pemasangan yang tidak wajar, terpaksa memberi penjelasan: bahan dari jalan itu tidak dipantau, dengan kata lain, ucapan wanita itu tidak dipotong, mereka tidak memotong ayat berasingan daripadanya, dan oleh itu pemasangan tidak ada kena mengena dengannya. Di manakah anak lelaki itu datang, orang-orang TV tidak tahu.

Pengguna Internet pintar mengimbau teleportasi di dunia Harry Potter, matriks di mana "tiba-tiba ada kegagalan," hantu, teori Einstein tentang paralelisme dunia.

Jenaka jenaka, dan pakar-pakar mengenai paranormal selepas penjelasan awak televisyen tentang ketiadaan penyuntingan dalam serpihan ini serius bimbang.

Fenomena teleportasi adalah salah satu yang paling kurang dikaji.

Pada tahun 1931, istilah yang sama muncul, dicipta oleh penulisnya, Charles Fort, untuk menjelaskan penghilangan dan penampilan secara tiba-tiba. Dalam sains, istilah ini hanya digunakan dalam frasa "teleportasi kuantum", tetapi ia bermaksud tidak memindahkan sesuatu di suatu tempat, tetapi untuk memindahkan sifat satu sama lain. Dari sudut pandangan sains, teleportasi dalam bentuk tidak berubah (kanak-kanak dalam kes ini) adalah mustahil, hanya ada kemungkinan untuk memindahkan salinan yang tepat, jika seseorang membuat teknologi untuk bergerak dalam masa dan ruang.

Terdahulu, media China melaporkan bahawa saintis mereka sudah berada di garisan penamat di kawasan ini, dan China akan menjadi negara pertama di mana secara rasmi akan menjadi peranti untuk teleportasi.

Adalah sukar untuk mengatakan sama ada China dan saintisnya terlibat dalam kanak-kanak pelik dari siaran berita, tetapi penyelidik fenomena paranormal berhasrat menjalankan siasatan mereka sendiri.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan