Dia memecahkan semua rekod: anak sekolah di ibu negara mencatat 400 mata EGE

Lulusan Moscow Ruslan Salimgareyev memecahkan semua rekod dan menjadi graduan terbaik 2018. Dia melakukan apa yang sebelum ini dianggap mustahil - menjaringkan mata maksimum bagi setiap item yang dipilih dalam peperiksaan. 4 subjek dan 400 mata.

Lelaki muda itu lulus dari sekolah modal nombor 179. Dia lulus bahasa Rusia, matematik khusus, kimia dan biologi. Sebelum ini, rekod itu dimiliki oleh seorang graduan dari Kirov, yang lapan tahun lalu menjaringkan 300 mata dalam tiga mata pelajaran.

Lulusan itu sendiri berkata bahawa dia tidak langsung mempercayai apa yang dilihatnya.

Pada mulanya, beliau memutuskan bahawa portal perkhidmatan kerajaan telah "dipecahkan", beberapa jenis kegagalan telah timbul, budak lelaki itu dengan orang tuanya beberapa jam dalam halaman tambah nilai, tetapi berdegil melihat hasil yang sama - seratus mata dalam setiap subjek.

Adalah diketahui bahawa budak itu tidak pergi ke tutor, dia belajar dan sedang bersiap-siap dengan guru sekolah. Beliau membuat pengecualian hanya untuk biologi dan hanya untuk bulan lepas sebelum peperiksaan. Budak itu memberitahu pemberita bahawa impian untuk menjadi seorang bioengineer, beliau bercadang untuk mengemukakan dokumen di dua universiti - MIPT dan Moscow State University.

Ingatlah peperiksaan itu diadakan dari 28 Mei hingga 2 Julai. Pada tahun ini, lebih daripada 730,000 orang menjalani peperiksaan.

Skor purata tahun ini telah meningkat. Dalam bahasa Rusia, contohnya, sebanyak 1.9 mata (ia adalah 69, ia adalah 70.9 mata). Bilangan kanak-kanak yang menjaringkan 80 hingga 100 mata meningkat. Terdapat 25%.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan