Pada panggilan alam semula jadi: bahagian sesar baru menjadi popular di Rusia

Di negara kita, mula membuat seksyen cesarean baru. Ia dipanggil "bahagian perlahan". Pada mulanya, kaedah ini mula digunakan di Eropah, dan hanya kira-kira setahun yang lalu kaedah penyampaian ini telah mula diamalkan di negara kita, walaupun tidak semua hospital bersalin, dan lebih kerap - dengan asas bayaran.

Seksi cesarean "perlahan" dianggap paling dekat dengan kelahiran semula jadi. Inti dari operasi adalah bahawa doktor hanya membuat percikan kecil pada rahim, dan bayi menerusinya lahir sendiri.

Pakar dalam obstetrik dan ginekologi berpendapat bahawa kanak-kanak yang datang ke dunia dengan tepat lebih baik menyesuaikan diri dengan dunia sekitar, mereka lebih sihat daripada kanak-kanak yang dilahirkan dengan kaedah pengekstrakan pesat oleh pakar bedah dari rahim ibu, seperti yang berlaku dengan bahagian caesar biasa.

Kerja-kerja mini "cesarean" seperti ini kira-kira 5 minit. Doktor mendapati bahawa kanak-kanak perempuan biasanya cenderung untuk keluar dengan lebih cepat melalui irisan kecil daripada lelaki.

Jenis pembedahan baru dilakukan secara eksklusif secara rutin, mereka bersedia untuk operasi, wanita itu diperiksa dengan teliti. Operasi sedemikian tidak termasuk dalam insurans perubatan wajib, ia dilakukan secara berbayar dan kos kira-kira 25-30 ribu Rubles.

Buat pertama kalinya, cara ini untuk melakukan pembedahan caesar mula berlatih dua tahun yang lalu di UK. Fesyen untuk bahagian "perlahan" dengan cepat menyebar ke seluruh dunia.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan