Ia menjadi terkenal kenapa kanak-kanak kurang baik di sekolah

Akademi Ekonomi Ekonomi Rusia dan Pentadbiran Awam di bawah Presiden menjalankan kajian di mana guru sekolah dan ibu bapa kanak-kanak ditinjau di tiga wilayah di negara ini. Mereka ditanya satu soalan: Mengapa kanak-kanak pergi ke sekolah dengan teruk?

Majoriti guru (hampir 87%) disebut sebagai alasan untuk prestasi kanak-kanak miskin tidak menyedari ibu bapanya dengan apa yang sedang berlaku di sekolah. Sesetengah ibu bapa dan ayah tidak melihat diari dan buku nota mereka selama berminggu-minggu dan tidak tahu bahawa kanak-kanak kini sedang menjalani subjek tertentu.

Hampir 73% guru mengatakan prestasi buruk keluarga kurang bernasib baik. Hampir 68% pendidik menyatakan keyakinan bahawa kanak-kanak belajar dengan kurang kerana masalah kesihatan.

Tetapi jangan mengandaikan bahawa tanggungjawab beralih kepada ibu bapa, guru-guru membuangnya dari diri mereka sendiri. 63% guru sekolah menamakan profesionalisme rendah rakan-rakan mereka sebagai alasan untuk prestasi kanak-kanak miskin. Sesetengah guru bahkan memutuskan untuk memberi komen mengenai program pendidikan semasa - 15% guru percaya bahawa program-program itu terlalu rumit, tidak ada konsistensi yang jelas dan pendekatan bersatu.

Hampir separuh daripada guru yang ditinjau percaya bahawa ibu bapa pada tahun-tahun kebelakangan ini telah menjadi lebih cemas tentang prestasi kanak-kanak, terutamanya jika anak-anak adalah pelajar sekolah menengah. Guru menyatakan ini kepada fakta bahawa institusi pengajian tinggi setiap tahun menaikkan ambang minimum untuk mata USE untuk kemasukan ke tempat-tempat belanjawan.

Secara umum, mengikut statistik Kementerian Pendidikan, kebanyakan kanak-kanak belajar dengan baik dan cemerlang, dan hanya kira-kira 13% kanak-kanak sekolah menerima kebanyakannya "tiga". Kebanyakan pelajar cemerlang di sekolah rendah. Kemudian prestasi mula menurun. Oleh gred 8-9, sebagai contoh, bilangan troechnik meningkat kepada 24%.

Ibu bapa bertanya mengapa kanak-kanak belajar dengan kurang baik, sering merujuk kerana kekurangan keupayaan satu atau satu lagi mata pelajaran sekolah pada kanak-kanak kegemaran. Jadi menjawab 34% ibu dan bapa. 31% ibu bapa mengadu tentang program pendidikan moden. Dan 26% orang dewasa mengadu tentang kekurangan minat dalam pembelajaran.

Perlu diperhatikan bahawa 14% ibu bapa pasti sebabnya terletak Dengan ketiadaan wang, dia yang menghalang mereka daripada membayar kelas tambahan kepada anak dengan tutor.

9% daripada ibu bapa percaya bahawa sebab-sebab prestasi kanak-kanak miskin adalah kurang profesionalisme guru.

Tinjauan itu dijalankan di rantau Altai, di rantau Stavropol dan rantau Chelyabinsk. Di setiap kawasan ini, 700 guru dan banyak ibu bapa ditemuramah.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan