Ia menjadi tahu bagaimana aplikasi mudah alih memanipulasi kanak-kanak.

Penyelidik dari University of Michigan (USA) mendapati betul-betul bagaimana aplikasi mudah alih memanipulasi anak-anak kita. Mereka menjalankan kajian dan dapat meyakinkan membuktikannya walaupun aplikasi kanak-kanak yang tidak berbahaya untuk telefon pintar dapat mengenakan kepercayaan dan sikap kanak-kanak yang tidak pernah didapatinya.

Umur paling berbahaya dari segi cadangan yang tinggi sehingga 5 tahun termasuk. Kanak-kanak seperti itu, mengikut hasil kajian, sebahagian besarnya menjadi mangsa manipulasi. Kanak-kanak dan remaja yang lebih tua kurang dicadangkan, tetapi kadang-kadang ada orang di kalangan mereka yang "duduk" di atas helah internet marketer.

Dengan manipulasi, saintis Michigan membayangkan idea yang dikenakan mengenai keinginan yang tidak dapat ditekankan untuk memiliki barang yang diiklankan tertentu.

Semasa percubaan, 135 program pendidikan untuk telefon pintar dan tablet dianalisis. Senarai ini termasuk tutorial berbayar dan aplikasi awam yang tersedia secara percuma.

Pada mulanya, kerjaya mereka adalah - melayan dan membangunkan anak-anak, mengajar mereka membaca, menyumbang, logik.

Sekumpulan anak-anak ujian dimainkan dalam permohonan selama dua jam sehari. Dua minggu kemudian, psikologi kanak-kanak memeriksa semua mereka, elektroencephalogram otak telah dijalankan kepada semua kanak-kanak, dan ahli psikiatri hipnologi yang pakar dalam cadangan yang mendalam bekerja dengan masing-masing.

Ternyata itu 95% kanak-kanak telah mengembangkan keinginan yang dikenakan ke atas mereka dari luar. 97% daripada subjek telah dikenalpasti. pelanggaran awal pandangan dunia dan jiwa disebabkan oleh tingkap pengiklanan yang sentiasa muncul, dalam kebanyakan kes ini ditunjukkan oleh peningkatan kecemasan dan kerengsaan.

Pemasar memperlihatkan barang-barang tertentu beberapa kali berturut-turut untuk setiap sesi permainan, sebagai hasilnya, penggantian nilai berlaku - kanak-kanak itu mula tidak mahu apa yang dialaminya sebelumnya, tetapi apa yang ditunjukkan dalam permohonan itu.

Penulis kajian, Jenny Radeski, menyatakan dengan yakin bahawa semua aplikasi pendidikan untuk kanak-kanak di bawah umur 5 tahun sebenarnya jangan mengejar matlamat untuk melatih dan membangunkan bayi Mereka dicipta untuk tujuan tunggal - untuk memperkayakan syarikat tertentu yang mengiklankan dalam aplikasi.

Hasil kajian itu dikirimkan kepada pemaju terkemuka dan pembekal aplikasi anak-anak dengan permintaan untuk merevisi dasar pengiklanan untuk yang terkecil. Jika ini tidak dilakukan sekarang, menurut Radeska, maka tidak lama lagi kita akan mendapat generasi yang besar yang tidak dapat memahami keinginan mereka sendiri, membuat pilihan mereka sendiri, orang yang akan sangat mudah dicadangkan bahawa mereka akan sangat mudah untuk memanipulasi.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan