Ia menjadi terkenal bagaimana untuk meningkatkan manfaat kanak-kanak pada tahun 2019

Kementerian Buruh dan Perlindungan Sosial Rusia mencadangkan untuk menambah beberapa faedah dari 1 Februari 2019. Draf undang-undang mengenai mengindeks nisbah pembayaran, faedah dan pampasan sebanyak 3.4% disampaikan hari ini di portal negara mengenai tindakan normatif.

Nisbahnya akan menjadi 1.034 untuk banyak penerima.

Ini bermakna pembayaran yang diterima oleh Heroes dari Kesatuan Soviet, Wira Rusia, ketibaan penuh Perintah Kemuliaan, veteran, serta elaun dan elaun kanak-kanak untuk penjagaan kanak-kanak kurang upaya akan membesar.

Di samping kategori ini, manfaat bersalin akan meningkat sebanyak 3.4%, yang diterima oleh wanita yang telah dibuang kerja disebabkan pembubaran organisasi dan perusahaan mereka. Dalam jumlah yang sama, terdapat peningkatan dalam manfaat sekaligus apabila mendaftar di klinik antenatal untuk kehamilan. Manfaat yang akan dibayar pada masa yang sama pada kelahiran seorang kanak-kanak akan meningkat.

Harus diingat bahawa kenaikan yang akan datang akan lebih ketara daripada indeksasi yang serupa dalam tahun ini, 2018. Pada bulan Februari tahun ini, elaun kanak-kanak diindeks, tetapi hanya sebanyak 2.5%.

Walaupun langkah ini, kenaikan ini menimbulkan banyak persoalan dari pakar ekonomi. Menurut ramalan Bank of Russia, kenaikan harga adalah, menurut anggaran pakar awal, dari 3.8 kepada 4.2%, dan Peningkatan faedah semata-mata tidak seiring dengan kenaikan harga.

Terdahulu, ia dilaporkan mengenai kenaikan jumlah elaun penjagaan kanak-kanak yang akan datang hingga satu setengah tahun. Dari 1 Januari 2019, pembayaran cuti bersalin akan ditingkatkan, pembayaran minimum bersalin adalah 4,500 Rubles, dan maksimum - 301 ribu dan bukannya 282 ribu Rubles sebelumnya. Ini disebabkan kenaikan gaji minimum kepada 11,280 Rubles. dari Januari tahun depan. Elaun penjagaan untuk seorang kanak-kanak sehingga satu setengah tahun dari Januari akan menjadi 26 152 rubel sebulan dan bukannya 24 ribu rubel sebelumnya.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan