Pemenang Kontes Lagu Junior Eurovision 2018 telah menjadi terkenal.

Pemenang kontes Junior Eurovision Song 2018 adalah Pole Roxana Wengel yang berusia 13 tahun. Pada tahun ini perayaan itu diadakan di Minsk, dan ibu kota Belarus menyambut pemuzik muda dari 20 negara di dunia (jumlah rekod peserta dalam keseluruhan persaingan kanak-kanak!).

Rusia di peringkat akhir pertandingan diwakili oleh penduduk Barnaul, Anna Filipchuk. Walaupun bilangan yang hebat, kebolehan vokal yang sangat baik, Anya berjaya mengambil tempat kesepuluh sahaja - jadi memutuskan undian penonton dan ahli juri kebangsaan.

Anna Filipchuk

Majoriti undi pergi ke Pole Roxane Wengel, yang menyaksikan lagu Anyone I Want to Be dipilih paling mengagumkan. Gadis tersebut telah dianugerahi hadiah utama pertandingan itu - mikrofon kristal.

Harus diingat bahawa kejayaan Roxanne adalah kejutan besar bagi semua orang. Selepas juri negara mengumumkan keputusan mereka, Roxanne tidak pernah berada di peringkat tiga. Nasibnya diputuskan oleh undi penonton, yang meletakkan gadis Poland itu di tempat pertama.

Tempat kedua diambil oleh Perancis Angelina. Yang ketiga adalah Australia Jael Uena.

Sejurus selepas tamat pertandingan, Roxana memberikan sidang akhbar di mana dia menyatakannya mendedikasikan kemenangan kepada negaranyayang dia suka dengan sepenuh hatinya. Ia adalah Poland yang membuat hadiah murah hati - hak untuk menerima "Junior Eurovision-2019".

Roxana adalah yang terakhir untuk bercakap, dia mendapat nombor ke-20, tetapi ia tidak mengganggu penyanyi muda sama sekali, kerana ada kata-kata popular di negaranya yang mengatakan "yang terakhir boleh menjadi yang pertama".

Terdahulu, Roxana adalah pemenang musim pertama pertunjukan muzik kebangsaan untuk kanak-kanak (bersamaan Poland "Kanak-kanak Suara"). Ia menjadi terkenal tentang gadis itu dengan kebolehan vokal yang menakjubkan selepas kawannya menyedari betapa hebatnya dia bernyanyi karaoke. Mereka memujuknya untuk mengeluarkan nyanyian mereka sendiri dan meletakkannya di Internet. Lagu pertama seorang gadis muda Poland memperoleh lebih dari 8 juta pandangan.

Vengel kini sedang menjalankan album debutnya yang pertama.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan