Di Amerika Syarikat, guru menilai kerja pelajar menggunakan meme

Guru AS Aine Fatima menjadi terkenal di Web berkat sistem penggredan baru yang dikembangkannya untuk pelajarnya.

Wanita itu telah menjadi guru pertama di dunia, yang meletakkan markah untuk ujian bukan dalam mata, tetapi dalam meme.

Seorang guru sekolah berusia 27 tahun di Chicago melekat pelekat untuk kerja kanak-kanak. Pada beberapa - salah faham, pada orang lain - kegembiraan, pada ketiga - kemarahan atau kekecewaan.

Guru, selepas kemuliaan yang telah menimpanya, memberitahu pemberita bahawa sistem penilaian biasa, malangnya, tidak mencerminkan pelbagai emosi guru yang memeriksa kertas ujian.

Untuk lebih memahami kanak-kanak itu apa emosi yang dilakukan oleh gurunya menyebabkan kerjanya, dia memutuskan untuk berkomunikasi dengan remaja dalam bahasa pemes - gambar keadaan situ yang ringkas dan bermakna.

Pada mulanya, Aine mencetak popular dari Internet, dan kemudian dia mula mencipta dirinya sendiri.

Apabila kanak-kanak pertama kali melihat gambar-gambar dalam buku nota, mereka sangat terkejut, mereka kagum dengan idea guru itu. Sekarang kepimpinan sekolah menyatakan bahawa prestasi di dalam kelas guru ini telah meningkat dengan ketara.

Meme lebih daripada mata memberi motivasi kepada kanak-kanak untuk pencapaian akademik.

Pelajar sekolah menengah juga membantu guru membuat meme baru, idea itu diambil oleh seluruh sekolah. Benar, rakan sekerja Aine berhujah bahawa mereka belum bersedia untuk bertukar dari titik biasa mereka ke gambar internet virus, kerana mereka menganggap ini tidak diperlukan. Guru Rusia bersetuju dengan mereka.

Walau bagaimanapun, sistem penilaian pengetahuan sekolah baru telah mendapat sokongan luas di Internet. Jawatan mengenai guru dan "ciptaan" beliau mendapat lebih daripada 8 juta pandangan. Kini Aine Fatima serius mendakwa gelaran "Guru Terbaik Tahun Ini."

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan