Seperti sekarang: di Amerika Syarikat mencipta robot kanak-kanak yang boleh menangis, melancarkan tantrums dan sakit

Robot-kid dicipta di Amerika Syarikat. Robot kecil sangat mirip dengan anak yang hidup, dia boleh membuat pengertian, menangis dan sakit. Semua emosi yang tipikal dari kanak-kanak biasa, pencipta syarikat Gaumard Scientific telah cuba melabur dalam penciptaan mereka. Nama robot ialah Hall.

Hall tahu bagaimana untuk ketawa jika dia geli, menangis jika dia terluka.

Anak lelaki mekanikal dibuat untuk tujuan yang baik - dia akan berkhidmat untuk ubat. Pelajar perubatan, ahli pediatrik dan pakar bedah masa depan akan berkomunikasi dan bekerjasama dengan robot kanak-kanak kecil.

Bayi robot humanoid diprogramkan untuk umur lima tahun. Sfera dan reaksi emosinya adalah pada peringkat kanak-kanak berusia lima tahun.

Umur ini agak rumit dari sudut pandangan pediatrik - kanak-kanak itu belum dapat menjelaskan sepenuhnya apa dan di mana dia mengalami kesakitan, pada masa yang sama dia boleh berdegil, memerangi histeria dan enggan diperiksa dan prosedur perubatan yang diperlukan dalam keadaannya.

Oleh itu, Hall diajar semua gejala kanak-kanak asas - dia mungkin mengalami kejang, muntah-muntah, cirit-birit, sawan, sakit kepala, sakit perut, sakit parah atau kaki. Murid-muridnya boleh berkembang dan berkontrak. Pembuluh darah dan kapal dalaman dipenuhi dengan darah tiruan. Jika Hall mendapat kecederaan, luka akan hampir mati sekali.

Sewaktu robot lelaki kecil itu dihantar ke pakar bedah pediatrik masa depan, pelajar sekolah perubatan di Amerika Syarikat akan melatihnya dalam diagnosis penyakit kanak-kanak dan manipulasi.

Hall tahu bagaimana bercakap, dan dia melakukannya, dalam bahasa Inggeris. Kanak-kanak ketinggian meter dapat memahami banyak dan tanpa kata-kata sama sekali, sebagai contoh, dia dengan mudah mendapati dengan matanya objek yang menarik, mainan, dapat menangkap bola.

Kanak-kanak psikologi telah menjadi berminat dengan kanak-kanak dummy perubatan. Hall kadang-kadang menunjukkan rantai tindak balas yang tidak dimasukkan ke dalamnya oleh pengaturcara, iaitu, dia sedang belajar dan telah melakukan improvisasi. Ini menarik dari sudut psikologi kanak-kanak.

Pakar-pakar Cambridge berkata Dewan bayi akan membantu manusia mempelajari lebih lanjut mengenai perkembangan penyakit mental pada zaman kanak-kanak, serta tindak balas tingkah laku yang mungkin sebagai tindak balas terhadap peristiwa dan rangsangan tertentu pada zaman kanak-kanak.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan