Tanpa ibu bapa: bayi berusia satu tahun muncul di mahkamah di Amerika Syarikat

Di Arizona, seorang kanak-kanak muncul di hadapan mahkamah tidak berumur setahun.

Budak itu menghadiri perbicaraan sahaja, tanpa ibu bapa. Bapanya, melalui perintah Trump, baru-baru ini dihantar pulang ke Honduras.

Ketika para hakim memutuskan nasib anak itu, yang dipisahkan dari orang tuanya, anak itu dengan tenang bermain bola, minum susu dari botol, tetapi pada akhir pertemuan itu tidak tahan dan mulai menangis.

Tiada apa yang mengejutkan dalam hal ini, kerana proses berlangsung beberapa jam.

Akibatnya, mahkamah memutuskan pemergian secara sukarela bayi dari Amerika Syarikat ke tanah airnya, di mana dia akan dapat menyatukan semula dengan ibunya dan ayahnya.

Hakim John Richardson mengakui kepada wartawan bahawa dia merasa sangat mengerikan - untuk menilai seorang anak yang tidak memahami apa yang diminta kepadanya dan apa yang diberitahu kepadanya adalah ujian yang sukar untuk orang dewasa.

Tetapi peraturan itu perlu disimpan, jadi hakim sentiasa berminat dengan peguam lelaki itu, Adakah pelanggannya memahami intipati kes yang dipersoalkan?.

Richardson adalah hakim pertama untuk menilai kanak-kanak itu, tetapi, malangnya, bukan yang terakhir.

Dalam masa terdekat, gelombang besar tindakan undang-undang yang sama menjanjikan menunggang di seluruh negara. Sejak April, kerana pengumuman dasar "toleransi sifar" oleh Donald TrumpLebih 2.5 ribu kanak-kanak dipisahkan dari ibu bapa mereka di sempadan. Dewasa diusir, dan kanak-kanak dihantar ke pusat tahanan khas.

Pada bulan Jun tahun ini, seluruh dunia memberontak terhadap dasar "fasis" itu, dan Trump membalikkan keputusannya. Sekarang beribu-ribu kanak-kanak perlu jalan jauh. Melalui ruang sidang.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan