Simpan anak-anak: doktor menamakan gula-gula yang boleh menyebabkan kanser

Para saintis dari Amerika Syarikat memberitahu kami bahawa mereka telah menemui komponen gula-gula yang boleh menyebabkan perkembangan kanser pada kanak-kanak. Secara khusus, pewarna makanan berwarna merah disyaki. Bahawa dia adalah yang paling berbahaya untuk kesihatan anak-anak.

Dalam industri makanan global, ia dikenali sebagai Red-40 atau "merah menarik". Dalam klasifikasi umum aditif, bahan berbahaya dikenali sebagai E 129.

Kajian telah menunjukkan bahawa 95% kanak-kanak yang sering makan gula-gula dengan pewarna ini telah menghasilkan reaksi alergi. Sekiranya kanak-kanak tersebut digunakan oleh kanak-kanak di bawah 5 tahun, maka 75% daripadanya menunjukkan tanda-tanda penurunan perhatian dan hiperaktif. Dalam 69% remaja, pewarna ini menyebabkan saraf yang berbeza-beza.

Tetapi harta yang paling berbahaya bagi karsinogen kuat E 129 - provokasi pembiakan sel, transformasi mereka menjadi tumor malignan. Hubungan antara onkologi pediatrik dan makan gula-gula dari E 129 telah ditubuhkan berdasarkan salah satu hospis kanak-kanak di Amerika Syarikat.

Ibu bapa dari 89% kanak-kanak di hospis mengakui bahawa ia adalah gula-gula yang memberikan anak-anak mereka sehingga diagnosis yang dahsyat dibuat yang mengubah segala-galanya.

Karsinogen E 129 diekstrak daripada produk petroleum. Sebelum ini, ia tidak dianggap berbahaya, kini persoalannya adalah mengenai menafikan definisi "makanan" dan enggan menggunakannya dalam industri makanan.

Apa gula-gula mengandungi jumlah terbesar Red-40:

  • minuman berkarbonat "Fanta";
  • mana-mana ais krim dengan sirap berry merah;
  • kacang jeli buah dan gula merah manis;
  • beruang marmalade dan cacing.

Bukan rahsia lagi bahawa ramai ibu bapa membeli makanan seperti ini kepada anak-anak mereka, dan pada masa yang sama tidak melihat apa-apa yang salah dengannya. Para saintis mendesak secara tegas untuk meninggalkan empat hidangan makanan, dan dengan teliti memeriksa label pada bungkusan coklat, kue, kek dan limun - jika didapati dalam senarai ramuan suplemen E 129 Jangan membeli produk untuk kanak-kanak.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan