Mencipta peranti "pintar", dengan ketepatan yang besar menentukan masa yang sesuai untuk mengandung anak

Syarikat Mira memperkenalkan pembangunan barunya - peranti "pintar", yang mana bukan sahaja menentukan kehadiran ovulasi dalam wanita, tetapi juga mengira jumlah hormon luteinizing dalam air kencingnya, yang akan membolehkan untuk menentukan dengan ketepatan yang tinggi apabila ovulasi berlaku.

Peranti untuk menilai kesuburan Mira dibentangkan di pameran antarabangsa CES 2018. Pemaju melaporkan bahawa peranti hari ini jauh lebih tepat daripada semua ujian ovulasi elektronik dan lain-lain di pasaran. Dan bekerja pada peningkatan ketepatan terus.

Nama rasmi peranti adalah Mira Fertility Starter Kit. Ini bukan sekadar ujian, kerana ia sepertinya sepintas lalu. Peranti ini dilengkapi sistem perisikan tiruan.

Lengkap dengan peranti untuk analisis digunakan 10 kayu boleh guna untuk menjalankan ujian.

Mira sudah dijual. Kos kit hari ini ialah $ 199, pengeluar bersedia untuk menjual peranti secara ansuran selama enam bulan dengan bayaran bulanan sebanyak $ 33.

Menurut statistik, sebahagian besar kitaran "tidak berjaya" untuk pasangan yang merancang kehamilan jatuh ke atas faktor ovulasi. Tidak setiap wanita boleh bermegah dengan kitaran biasa dan tidak terganggu. Oleh itu meneka hari ovulasi sangat sukar.

Manusia subur sepanjang masa. Seorang wanita mampu mengandung anak hanya selama 1-2 hari sebulan, dari saat telur keluar dari folikel sampai mati telur. Sel-sel kanser janin hidup lebih sedikit daripada sehari. Itulah sebabnya mengapa begitu penting untuk mengetahui masa yang tepat apabila konsepsi kemungkinan besar.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan