Terangkan peta: di Rusia, ranking bandar-bandar terbaik untuk keluarga dengan anak-anak untuk cuti Mei

Pengendali pelancongan Rusia dan wakil perkhidmatan tempahan menjalankan kajian berskala besar keutamaan Rusia dan dibuat senarai bandar rayadi mana kebanyakan ibu dan bapa lebih suka menghabiskan Boleh bercuti dengan anak-anak.

Pada tempat pertama Ternyata kota Sochi. Yalta telah menjadi yang kedua, tempat ketiga - berhampiran ibu negara utara. St Petersburg telah berada di kedudukan teratas selama lima tahun yang lalu.

Pada tempat keempat - Kazan, dan pada kelima - Moscow. Kemudian ikuti Ekaterinburg, Anapa, Pyatigorsk dan Pskov. Tutup TOP-10 Zelenogradsk di rantau Kaliningrad.

Kebanyakan ibu bapa, menurut pakar, merancang untuk bercuti tidak kurang dari 8-9 hari. Dikira dan kos percutian keluarga pelancong Mei.

Oleh itu, tinggal di Sochi akan menanggung kos keluarga sebanyak 2.5 ribu rubel setiap hari. Pada 200 rubel sehari lebih murah untuk tinggal di Yalta.

Dua ibu kota, Moscow dan St. Petersburg, diiktiraf sebagai yang paling mahal untuk rekreasi. Terdapat kos sara hidup melebihi 3 ribu rubel setiap hari. Yang paling murah adalah di Anapa (1.5 ribu sehari) dan di Pskov (1 ribu rubel setiap hari).

Kira-kira 45% daripada keluarga yang bercadang untuk pergi bercuti pada bulan Mei dengan anak-anak dari kampung halaman mereka, mengatakan mereka lebih memilih resort percutian supaya anak-anak boleh dapatkan kekuatan sebelum peperiksaan yang akan datang pada akhir tahun persekolahan.

Tetapi majoriti ibu dan bapa memilih cuti persiaran, dan pertama sekali kerana, menurut mereka, ia "menyumbangkan kepada perkembangan kanak-kanak itu dan pengembangan wawasannya".

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan