Sunshine Football: pasukan bola sepak yang unik telah dibuat di Krasnoyarsk untuk kanak-kanak dengan sindrom Down

Di Krasnoyarsk, pasukan bola sepak "solar" yang kedua telah diwujudkan di Rusia: di dalamnya semua pemain dari lahir mempunyai satu diagnosis - Down syndrome.

Idea ini dibuat oleh ibu bapa anak-anak "matahari" sendiri, mereka disokong oleh wakil-wakil pertubuhan bukan keuntungan yang terlibat dalam sokongan dan penyesuaian sosial kanak-kanak kurang upaya. Mengetuai pasukan jurulatih pemain bola sepak salah satu daripada sekolah pembetulan.

Sekarang dalam skuad bola sepak 16 pemain berumur 6 hingga 17 tahun. Lelaki itu terlibat dua kali seminggu, pada 25 Januari, lelaki itu mengadakan perlawanan bola sepak sebenar yang pertama.

Pasukan ini tidak membuat pertaruhan pada cawan, pingat dan kejohanan. Di sini yang lain penting - sosialisasi kanak-kanak. Dan bola sepak, yang merupakan permainan pasukan, menyumbang kepada cara ini dengan cara terbaik. Ibu bapa kanak-kanak sudah menyedari bahawa anak-anak mereka menjadi lebih berdisiplin, mereka menunjukkan kadar yang lebih tinggi dalam perkembangan mental daripada sebelumnya.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan