Pendapat saintis: susu kedelai berbahaya untuk kanak-kanak

Ibu bapa semakin mendakwa bahawa mereka telah beralih dari susu biasa kepada soya, beras, badam atau kelapa. Untuk memberi makan bayi, banyak ibu dan bapa suka susu jenis ini.

Walau bagaimanapun ibu bapa sangat tersilap, kata saintis dari Perancis. Mereka menjalankan kajian yang membuktikannya Susu soya boleh menimbulkan ancaman kepada bayi.

Para penyelidik mengambil sebagai soal selidik asas yang ahli-ahli pediatrik telah dipenuhi sepanjang dekad yang lalu. Lebih daripada 310 doktor membentangkan pencapaian mereka sepanjang 10 tahun yang lalu.

Para saintis yang berminat dengan maklumat mengenai kanak-kanak. pada usia satu setengah tahunbahawa ibu bapa bukan susu ibu atau campuran tenusu yang diadaptasi diberikan kacang soya atau susu sayuran lain.

34 bayi yang makan dengan cara ini menghadapi penyakit dan keadaan yang berbahaya kepada kesihatan.

35% daripada kanak-kanak ini didaftarkan. kekurangan protein. 50% kanak-kanak mempunyai masalah serius pembangunan fizikal dan pertumbuhan. 45% bayi telah dijumpai anemia, 35% telah menemui penyakit sistem muskuloskeletal, patologi struktur tulang dan tisu otot.

Kes-kes berdaftar dan mematikan selepas minum susu soya.

Penyelidik Perancis berhasrat untuk memulakan inovasi - pada pakej dengan soya atau susu sayuran lain, mesti ada amaran bahawa ini Produk dilarang untuk kanak-kanak di bawah satu setengah tahun.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan