Inisiatif - Operasi yang rumit untuk kanak-kanak perlu dibayar oleh pegawai

Cadangan muncul di portal Inisiatif Awam Rusia yang sukar ditolak.

Penulis inisiatif mencadangkan oleh undang-undang mencari dana untuk merawat kanak-kanak yang sakit serius. Wang dicadangkan untuk memperuntukkan dengan mengurangkan gaji pegawai.

Portal yang dibuat untuk mengumpul inisiatif dan pengundian. Sebaik sahaja salah satu idea popular mendapat undi yang mencukupi, ia dianggap di peringkat persekutuan.

Idea untuk mengurangkan gaji pegawai dan menolak perbezaan gaji sebagai dana untuk membantu kanak-kanak yang memerlukan operasi mahal telah memperoleh lebih daripada 2.5 ribu undi. 51 orang mengundi menentang.

Sebaik sahaja inisiatif mendapat 100,000 undi, ia akan dikemukakan untuk pertimbangan perundangan. Undian akan berakhir pada 15 Jun, 2019.

Ia boleh didapati di sini: https://www.roi.ru/42509/

Penulis inisiatif itu tidak menulis semua kebaikan dan keburukan pembaharuan yang dicadangkan, dia sangat ringkas, menunjukkan bahawa hari ini seluruh negara akan membelanjakan wang untuk rawatan untuk kanak-kanak melalui SMS, dan ibu bapa perlu mengambil pinjaman berjuta-juta dolar dan masuk ke hutang.

Mengurangkan gaji pegawai-pegawai persekutuan, walaupun sebanyak 15%, akan membantu untuk segera menaikkan sejumlah besar wang, dan beribu-ribu kanak-kanak Rusia akan mendapat rawatan mahal secara percuma.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan