Jawatankuasa Siasatan telah mewujudkan pasukan petugas khas untuk menyiasat jenayah terhadap kanak-kanak

Jawatankuasa Penyelidikan Rusia mengumumkan penciptaan "skuad terbang" yang dikenali sebagai kumpulan khas yang akan menjadi dengan segera, pada bila-bila masa siang atau malam, terbang dari Moscow ke kawasan-kawasan di sebuah negara besaruntuk membantu menyiasat jenayah serius di lapangan, termasuk komited terhadap kanak-kanak.

Kumpulan ini hanya termasuk ahli kriminologi dan penyiasat yang paling berpengalaman. Mereka diberi perkembangan teknikal terkini.

Berhubung dengan jenayah terhadap kanak-kanak, mereka berkata di jabatan, siasatan "mengejar panas" mereka sangat penting. Tindakan yang betul di tempat kejadian adalah jaminan bahawa kes itu akan diselesaikan secepat mungkin, yang bersalah akan dihukum.

Di samping itu, para kriminologi di ibu negara tidak biasa dengan pegawai daerah serantau, pendakwa, pengusaha, penguasa bayangan, sehingga kemungkinan menempatkan tekanan pada mereka dari sisi sangat minim.

Di Rusia, masih terdapat peningkatan yang agak stabil dalam bilangan jenayah terhadap kanak-kanak di bawah umur. Dan keadaan itu benar-benar memerlukan tindak balas segera.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan