Ibu tunggal yang menderita pendengaran mahu menafikan hak kepada kanak-kanak

Ibu tunggal keras dari St. Petersburg mereka mahu menafikan dua kanak-kanak hanya untuk fakta bahawa wanita kurang upaya itu tidak mendengar panggilan di pintu ketika pakar kanak-kanak daerah datang dan tidak membuka doktor.

Olesya Utkina mempunyai kecacatan pendengaran yang bagaimanapun tidak menghalangnya daripada menaikkan dua anak sahaja. Anak perempuan saya jatuh sakit, dan ibunya memanggil doktor ke rumah. Tetapi tiada seorang pun yang menemui ahli pediatrik itu, kerana Olesya mempunyai alat bantu pendengaran yang terputus pada malam kejadian, dan wanita itu tidak mendengar bunyi mengetuk.

Kemudian doktor membunyikan bel pintu jiran-jiran, yang atas sebab tertentu mengatakan bahawa Olesya, "mungkin mabuk tidur." Pediatrik tidak mempunyai apa-apa lagi yang perlu dilakukan tetapi memanggil pihak berkuasa penjaga dan polis.

Para pengawal membawa wanita itu ke jabatan untuk menulis penjelasan tentang kejadian itu, dan ketika dia pulang ke rumah, ternyata pegawai penjaga telah mengambil dua anak dan memasukkannya ke rumah sakit anak-anak. Tidak mungkin untuk mengambil anak-anak ibu dari sana, para doktor mengatakan bahawa anak-anak akan berada di institusi negara sehingga keputusan dibuat untuk membatasi hak ibu bapa ibu untuk sementara waktu.

Ibu dihantar untuk pemeriksaan ke psikiatri dan ahli narkologi.

Percubaan itu akan diadakan pada 22 Mac. Aktivis sosial, peguam, dan sukarelawan telah berdiri untuk melindungi kanak-kanak dan ibu-ibu dengan pendengaran yang lemah.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan