Berapa banyak kanak-kanak diperlukan untuk kebahagiaan: Rusia mengundi untuk keluarga besar

Pusat Penyelidikan Pendapat Umum All-Russian (VTsIOM) menerbitkan hasil tinjauan baru, yang dilakukan di kalangan lelaki dan wanita umur reproduktif.

Mereka ditanya tentang berapa ramai kanak-kanak yang memerlukan keluarga biasa untuk kebahagiaan.

Perkahwinan mesti dibuat dengan tepat agar para pecinta mempunyai peluang untuk menimbulkan kehidupan baru. 54% responden bersetuju sepenuhnya dengan kenyataan ini.

Empat tahun yang lalu, tidak lebih daripada satu pertiga dari Rusia menganggap keluarga besar sebagai fenomena optimum. Sekarang 43% responden memilih tiga atau lebih kanak-kanak.

Sedikit kurang - 42% daripada penutur mengatakan itu yang terbaik untuk mempunyai dua orang anak.

Dan hanya 3% responden percaya diri dibuat untuk satu kanak-kanak dalam keluarga.

Kepada soalan itu mengapa anda perlu mempunyai anakRusia menjawab seperti berikut:

  • 21% responden percaya bahawa membesarkan anak dan menyayanginya adalah alasan utama hidup;
  • 14% daripada responden mengambil berat tentang masa depan negara dan melahirkan anak untuk memperbaiki keadaan demografi;
  • 12% daripada ibu bapa mengandung segelas air pada usia tua.

Apa yang menghalangi mempunyai anak sebanyak yang anda mahu?

44% orang dewasa menjawab bahawa sebabnya kekurangan wang. Setiap responden keempat mendakwa bahawa alasan sebenar terletak pada keegoisan dan keengganan untuk menanggung tanggungjawab, setiap sepersepuluh menyatakan bahawa masalah kesihatan dapat menjadi sebab penolakan untuk melahirkan anak.

Pakar VTsIOM yakin bahawa populariti keluarga besar yang semakin meningkat dipengaruhi oleh dasar kerajaan untuk menyokong keluarga dengan anak-anak. Pendapat mempunyai ramai kanak-kanak juga berubah - kini di mata orang lain keluarga sedemikian tidak lagi dianggap miskin, tidak berpuas hati dan miskin.

2 ribu orang dari seluruh rantau Rusia mengambil bahagian dalam tinjauan itu.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan