Guru sekolah akan mengenal pasti kanak-kanak yang agresif

Kementerian Pendidikan Rusia menghantar saranan teratur kepada semua sekolah di negara ini. untuk mengenal pasti kanak-kanak yang terdedah kepada pencerobohan dan tingkah laku yang tidak sesuai.

Dokumen itu memberikan penjelasan tentang apa yang sebenarnya dianggap sebagai pencerobohan. Guru diminta memberikan perhatian khusus kepada pencerobohan tersembunyi, tersembunyi, kepada kanak-kanak dari keluarga yang kurang bernasib baik, prestasi akademik yang rendah, masalah komunikasi rakan sebaya, dan ketidakpercayaan orang dewasa.

Pelajar seperti itu, seperti yang dinyatakan di dalam dokumen itu, harus tertarik seberapa kerap mungkin ke kehidupan awam kelas dan sekolah, aktiviti kreativiti dan sukan.

Berhubung dengan cadangan kerja baru ahli psikologi sekolah, mereka akan ditambah - pada permulaan tahun mereka disyorkan untuk melawat keluarga di mana kanak-kanak hidup tanpa "diagnostik guru" hidup, melihat keluarga dan keadaan hidup, bertanya tentang hobi, dan dengan teliti memeriksa halaman kanak di rangkaian sosial.

Setahun yang lalu, Kementerian Pendidikan dan Sains sangat disyorkan menggunakan psikologi di setiap sekolah, tetapi pada hari ini, pakar hanya bekerja di 35% sekolah Rusia.

Ada kemungkinan bahawa dari tahun sekolah ini, sekolah-sekolah akan secara serius menghampiri kakitangan ahli psikologi kanak-kanak profesional.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan