Kanak-kanak sekolah akan melarang membawa makanan ke rumah dari sekolah

Rospotrebnadzor Rusia menyemak semula peraturan kebersihan sekolah dan makanan prasekolah. Adalah dirancang bahawa pindaan penting akan dibuat kepada SanPiN.

Khususnya, ia dicadangkan mengelakkan kanak-kanak membawa makanan dari rumah ke sekolah atau tadika. Ini digunakan untuk epal, sandwic, dan gula-gula.

Juga, pindaan akan mengharamkan kantin sekolah gunakan alat memasak aluminium, tetapi perkakas boleh guna akan dibenarkan, yang selepas satu penggunaan mesti dilupuskan.

Kanak-kanak sekolah menunggu perubahan yang menyenangkan - mereka akan dibenarkan masuk ke kantin koktel oksigenjika terdapat preskripsi pediatrik.

Satu siri keracunan massa, yang melanda sekolah dan tadika di Rusia, menjadi "jerami terakhir", selepas itu perubahan undang-undang kebersihan boleh dianggap bukan kehendak ahli jabatan, tetapi keperluan mendesak.

Sekarang memasak masa keju, sosis, timun dan pasli akan dikawal dengan ketat sebelum dimasukkan ke dalam salad, tukang masak akan dikehendaki merendam dalam cuka.

Peluru dari pastri, sandwic atau hidangan lain akan dilarang bagi pelajar untuk meninggalkan peralihan kedua atau "untuk esok". Dan bertugas di ruang makan akan dibenarkan hanya kepada pelajar yang sudah berumur 12 tahun.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan