Bantu diri anda - rancangan sekolah mengajar psikologi

Di semua sekolah Rusia dalam masa terdekat merancang untuk memperkenalkan subjek mandatori baru - psikologi. Idea ini dibuat oleh pakar Pusat Penyelidikan Perubatan Psikiatri dan Ketagihan. Serbia. Menurut ketua institusi tersebut, Zurab Kekelidze, kebutuhan anak-anak untuk mempelajari dasar-dasar psikologi sangat mendesak, dan ini ditunjukkan oleh tragedi baru-baru ini - serangan di institusi pendidikan Buryatia dan Perm.

Buku teks untuk mengajar disiplin baru telah disusun, diluluskan oleh pakar-pakar dari Kementerian Kesihatan dan Pusat Serbsky, dan buku kerja dengan tugas praktikal juga siap. Semua ini dipindahkan ke Akademi Pendidikan Rusia. Bahan-bahan dan bahan-bahan pendidikan juga dihantar kepada Ombudsman Kanak-kanak Anna Kuznetsova. Pada akhir bulan Februari, buku teks dan buku nota mesti diluluskan oleh Kementerian Pendidikan Rusia.

Hanya selepas pakar-pakar dari Kementerian Pelajaran memberi kelulusan mereka, inovasi boleh secara rasmi mula diperkenalkan di sekolah. Guru akan dilatih dan dilatih semula, mereka akan mempelajari asas-asas disiplin baru untuk dapat mengajarnya kepada anak-anak.

Sedikit lebih awal, Kementerian Pendidikan negara menjanjikan setiap sekolah Rusia untuk psikologi sepenuh masa supaya anak-anak dapat menerima sokongan psikologi dan membantu mereka.

Ingat bahawa pada bulan Januari tahun ini, seorang graduan kesembilan di salah satu sekolah Buryatia menyerang ketujuh graders dengan kapak dengan kapak, membakar kelas. 7 orang menderita. Sedikit lebih awal, di sekolah Perm, pelajar mempunyai hujah dan perjuangan. 15 orang cedera, 12 daripadanya memerlukan bantuan perubatan di hospital.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan