Kanak-kanak di pertandingan kesusasteraan diberi tugas dengan bahasa lucah

Skandal keras berlaku di Kazan, di mana untuk analisis dan analisis kanak-kanak ditawarkan teks yang kaya dengan bahasa lucah. Semuanya berlaku pada peringkat Olimpik Kesusasteraan All-Russian. Peringkat ini dihadiri oleh pelajar kelas 10.

Salah satu tugas untuk pelajar termasuk serpihan cerita penulis moden Alexei Slapovsky "The Stradivarius Violin".

Penulis itu sendiri, setelah mengetahui tentang skandal yang meletus, berkata bahawa dia tidak tahu mengenai kemasukan karyanya dalam ujian sekolah. Sekiranya pegawai-pegawai dari pendidikan telah bertanya pendapatnya sebelum memberi tugas kepada anak-anak, Alexey mengaku, dia tidak akan mengesyorkan karya-karyanya sendiri kepada anak-anak usia sekolah.

Ibu bapa murid sekolah mengetahui tentang insiden tersebut selepas mereka menulis semua tugas Olimpik.

Mereka segera merayu kepada Kementerian Pendidikan Republik.

Pegawai hanya melemparkan tangan mereka - kerja ini dipilih dan diluluskan oleh suruhanjaya pakar. Selepas ibu bapa dari majlis perbandaran lain di Tatarstan juga mengadu mengenai tugas memarahi, teks skandal memutuskan untuk menggantikan kesusasteraan klasik.

Semua sekolah menerima tugasan e-mel pada hari Olimpik.

Para guru di lapangan tidak peduli untuk melihat pilihan yang telah diedarkan kepada anak-anak untuk dilaksanakan.

Ahli-ahli jawatankuasa pakar, yang termasuk guru terkenal, berpendapat bahawa "ia hanya satu pilihan yang tidak baik".

Di Duma Negeri, Rusia dengan cepat menanggapi keadaan. Timbalan Pengerusi Pertama Jawatankuasa Pendidikan dan Sains Gennady Onishchenko berkata demikian guru bidang "telah mencapai titik tidak kembali". Beliau mendesak untuk menghukum semua orang yang terlibat dalam pemilihan tugasan untuk anak-anak sekolah.

Beliau menegaskan bahawa isu kakitangan kini, lebih dari sebelumnya, sangat membina sebelum sistem pendidikan. Di sekolah-sekolah Rusia dan di Kementerian Pendidikan ada orang yang mempunyai pendidikan sendiri menimbulkan banyak soalan.

Pada masa yang sama, kepakaran pedagogi di universiti hari ini tidak begitu popular di kalangan pemohon, dan oleh itu negara mungkin tidak lama lagi menghadapi kekurangan guru yang baik.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan