Gadis sekolah di Perm mati kerana kelaparan - gadis itu tidak diberi makan sepanjang musim panas

Di Krasnokamsk, Wilayah Perm, seorang murid sekolah mati keletihan. Pada malam cuti musim panas, gadis itu menjalani pemeriksaan kesihatan di sekolah dan telah diberikan kumpulan kesihatan pertama, dia sihat.

Selama dua bulan cuti musim panas, gadis itu banyak berubah. Rakan sekelas dan jirannya sedar ini. Murid berusia 14 tahun pada hari yang lain hanya tidak bangun pada waktu pagi. Ibu yang tidak dapat membangkitkannya, memanggil ambulans, doktor menyatakan kematian anak itu.

Penyiasat mencari rumah. Mereka tidak menemui apa-apa produk di dalam apartmen dan menyimpulkan bahawa keluarga berada dalam situasi kewangan yang sangat sukar.

Pemeriksa perubatan menyimpulkan bahawa kanak itu tidak diberi makan lebih daripada sebulan setengah.

Pekerja jawatankuasa penyiasatan memikirkan sama ada pihak berkuasa sosial memberikan sokongan yang mencukupi kepada keluarga ini. Perlu diperhatikan bahawa keluarga itu tidak didaftarkan sebagai memerlukan dan tidak pernah meminta pertolongan.

Sukar untuk mengatakan berapa banyak lagi keluarga yang menghadapi masalah yang mereka simpan pada produk untuk diri sendiri dan anak-anak, kerana mereka jarang mencari bantuan - itu memalukan.

Persoalan ini dibangkitkan sebelum semua jabatan oleh Ombudsman untuk Kanak-kanak di Perm Krai Svetlana Denisova.

Menurut kawan-kawan murid perempuan itu, gadis itu diberi makan tidak lebih dari dua kali seminggu dalam beberapa bulan kebelakangan, sering dihantar ke tempat tidur lapar. Jiran-jiran mendengar remaja yang menangis di bilik mandi dan meminta makanan. Ibu memberitahu semua orang bahawa gadis itu sakit, dan oleh itu dia terpaksa memeliharanya dengan diet yang ketat.

Berkenaan dengan ibu yang membuka kes jenayah. Dia dituduh menyebabkan kematian akibat kecuaian.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan