Pakaian seragam sekolah di Rusia akan diuji untuk kualiti

Kementerian Perindustrian dan Perdagangan, bersama-sama dengan Roskostvom, berhasrat untuk memegang pembelian ujian pakaian seragam sekolah pada malam tahun baru sekolah.

Membeli pakaian sekolah yang diputuskan dalam 27 wilayah di negara ini. Tujuan pemerolehan berskala besar adalah untuk mengesahkan Adakah pakaian tersebut memenuhi keperluan keselamatan dan kualiti?. Seragam sekolah akan diperiksa untuk mematuhi Standard Negeri di Moscow, St. Petersburg, Kazan, Chelyabinsk, Novosibirsk, Kostroma, Pskov, Volgograd, Ivanovo, Kaluga, Krasnodar dan beberapa bandar lain.

Kain yang pakaian dan pakaian dijahit untuk kanak-kanak perempuan dan kanak-kanak lelaki akan diperiksa untuk ketoksikan, kualiti pencelupan, kebolehan bernafas, dan ketahanan. Mereka akan mengetahui jika "pelet" muncul dengan cepat di atasnya, dan sama ada pakaian tidak "duduk" selepas mencuci.

Kelengkapan akan diuji untuk keselamatan dan ketahanan. Juga menghargai kualiti jahitan.

Sampel terbaik borang ini, yang akan mematuhi GOST, akan dapat menjadi pemohon untuk mendapatkan hak untuk ditandai dengan markah kualiti Rusia.

Ini, menurut pegawai dari Kementerian Perindustrian dan Perdagangan, memudahkan ibu bapa memilih tepungKerana pelbagai bentuk hari ini sangat besar, dan sangat sukar untuk mengenal pasti dengan cepat kualiti barangan berkualiti tinggi dan berkualiti, pengeluar yang teliti dan tidak bertanggungjawab.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan