Generasi baru: kanak-kanak berusia tujuh tahun menggodam iOS 12 terkini untuk iPhone betul-betul satu minggu selepas dibebaskan

Tepat seminggu telah berlalu sejak pelepasan iOS 12 terkini untuk iPhone, diisytiharkan sebagai salah satu program paling selamat dan paling selamat. Sepanjang hari ini, tiada seorang pun orang dewasa yang berjaya mencari kelemahan dalam sistem.

Hanya kanak-kanak berumur tujuh tahun yang berjaya menggodam sistem itu.. Budak itu ingin bermain permainan yang banyak sehingga dia mendapati cara untuk mengatasi keterbatasan fungsi "On-Screen Time", yang membolehkan ibu bapa mengawal berapa banyak masa kanak-kanak menghabiskan bermain.

Apabila had waktu permainan yang dibenarkan berakhir, budak itu hanya memadamkan program itu dan memasangnya semula dari bahagian "Pembelian". Waktu permainan terus tanpa sekatan.

Bapak seorang budak lelaki yang cepat-cepat, yang telah melewati seluruh kakitangan pengaturcara dan penguji pengusaha korporat dalam kepintaran, adalah orang pertama yang mengesyaki sesuatu yang salah. Menurut bapa, dia juga Saya tidak mendapat kekuatan untuk marah pada anak sayasejauh dia dipukul oleh kecerdasannya.

iOS 12 dikeluarkan pada 17 September. Laporan mengenai "kerja" kanak-kanak yang menerangkan titik-titik lemah sistem bapa telah dihantar kepada pemaju. Dia menyatakan harapan bahawa mereka akan mengambil kira kelemahan dan membetulkannya.

Terdahulu di Amerika Syarikat, kanak-kanak berusia lapan tahun digodam dalam program kerajaan dalam beberapa minit, yang mengambil kira undi pemilih dalam pemilihan gabenor negeri. Budak itu tidak hanya mendapat akses ke direktori dalaman, tetapi juga mengubah keputusan pilihan raya di salah satu negeri.

Dilaporkan itu budak lelaki itu tiada kaitan dengan penggodam Rusia. Bagi kelemahan sistem elektronik pilihan, anak itu dianugerahkan di peringkat kerajaan hadiah wang tunai yang kukuh.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan