Selfimania: bagaimana untuk memulangkan kanak-kanak kepada realiti?

Kakitangan Kementerian Kesihatan Rusia melaporkan bahawa ahli psikiatri telah memperkenalkan istilah baru untuk merujuk kepada hobi kanak-kanak dan remaja diri sendiri - "selfism" dan "selfmania". Cinta yang tidak bijak untuk memotret diri dan meletakkan gambar di Web dirujuk oleh pakar kepada kategori patologi - ketagihan. Semakin ketagihan ketagihan, semakin sukar untuk membantu anak menyingkirkannya.

Psikiatrik kanak-kanak mengingatkan ibu bapa bahawa ada tanda-tanda yang akan membolehkan untuk menentukan selfism pada peringkat awal, ketika lebih mudah membantu anak.

Oleh itu, kanak-kanak yang memotret diri mereka sekurang-kurangnya 3-4 kali sehari dan menghantar foto di Internet untuk mencari kelulusan dan "suka" adalah kumpulan risiko yang memerlukan pendekatan terapi.

Pakar percaya bahawa untuk mencari kelas "maya" dan "suka" maya kanak-kanak pergi dari Web dari hodoh, pada pendapat mereka, realitidi mana tidak ada tempat untuk kelulusan dan penyertaan sebenar (ibu bapa terlalu sibuk, kurang perhatian, tidak meluluskan sesuatu). Kanak-kanak mengimbangi kekurangan penyertaan manusia dan perhatian dalam talian.

Ia hampir mustahil untuk menghalang seorang kanak-kanak, untuk memaksanya untuk membuang selfie, pakar berkata. Sekiranya anda tidak boleh mengarahkan perhatian kanak-kanak ke bidang kehidupan yang lain, pakar psikiatri mengesyorkan agar anda menghubungi pakar psikologi doktor atau kanak-kanak, Sejak diri sendiri, seperti kebanyakan kecanduan lain yang menjadi subjek, memerlukan pembetulan profesional dan kompeten.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan