Hari ini di Rusia jumlah elaun penjagaan anak maksimum telah meningkat kepada 26,100 rubles.

Dari 1 Januari 2019, ibu bapa akan menerima peningkatan elaun penjagaan anak untuk kanak-kanak di bawah satu setengah tahun dan apa yang dipanggil membayar bersalin.

Elaun yang mana seorang wanita berhak mengikut undang-undang semasa membuat cuti bersalin, meningkat kepada maksimum 301 ribu 95 rubel untuk 140 hari cuti bersalin yang ditetapkan. Sekiranya bercuti bertahan lebih lama (kembar dilahirkan, bahagian caesar dibuat), saiz maksimum tidak dapat ditingkatkan melebihi nilai yang ditentukan.

Bayaran bulanan maksimum untuk kanak-kanak di bawah undang-undang untuk kanak-kanak untuk satu setengah tahun telah dinaikkan kepada 26,100 rubles.

Pakar Kementerian Buruh dan Perlindungan Sosial Rusia menyatakan bahawa kenaikan faedah ini dikaitkan dengan peningkatan nilai marginal kadar asas untuk menilai sumbangan kepada Dana Insurans Sosial.

Di samping itu, gaji minimum telah meningkat, dan dengan itu Jenis manfaat lain untuk keluarga dengan kanak-kanak berkembang dari hari ini.

Bagi elaun minimum untuk pergi cuti bersalin dan menjaga kanak-kanak sehingga satu setengah tahun, mereka juga membesar dengan upah minimum - elaun minimum untuk menjaga kanak-kanak sehingga 1.5 tahun ialah 4,500 rubel.

Jumlah manfaat bergantung kepada panjang perkhidmatan dan gaji ibu. Sekiranya dia menganggur atau pelajar, maka bayaran akan minimum. Dengan pekerja terdapat banyak pilihan, tetapi had maksimum faedah maksimum kini telah berkembang hampir 2,000 rubel.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan