Stesyen akhir: bayi dilahirkan di St Petersburg di metro untuk kali pertama dalam sejarah ibu kota utara

Di metro Leningrad, peristiwa yang luar biasa berlaku - buat kali pertama dalam sejarah metro modal Utara, seorang anak dilahirkan di salah satu stesen. Tidak pernah sebelum ini di metro metro St Petersburg tidak dilahirkanyang tidak boleh dikatakan mengenai metro Moscow.

Kelahiran berlaku di stesen "Institut Teknologi". Seorang lelaki yang sihat dan kuat dilahirkan.

Ia bukanlah pakar perubatan atau polis yang dilatih dalam hal ini, tetapi pekerja metro itu sendiri perlu mengambilnya.

Penghantaran adalah pantas, sehingga ketika ambulans tiba, bayi itu telah dilahirkan dan mengumumkan kereta bawah tanah dengan menangis pertama.

Para doktor yang tiba menyatakan bahawa tindakan pekerja metro itu secara menghafal menghafal dan betul, terima kasih kepada kelahirannya tanpa komplikasi.

Kelahiran yang cepat dalam obstetrik dianggap sebagai variasi buruh rumit. Apabila mereka cenderung untuk membuka pendarahan besar-besaran, kecederaan kepada bayi, kehilangan bahagian badannya. Melahirkan seperti itu juga dari pasukan perubatan profesional. memerlukan pengetahuan dan pengalaman yang hebat. Oleh itu, Kementerian Kesihatan Metropolitan bercadang untuk menggalakkan dan memberi ganjaran kepada pekerja metro.

Pekerja stesen sendiri sudah memikirkan membeli hadiah untuk bayi baru lahir dan ibunya. Anak pertama, yang dilahirkan di kereta bawah tanah, akan menerima mainan dan belon, dan ibunya - tiket tahunan percuma untuk perjalanan di kereta bawah tanah. Walaupun pilihan ini masih dibincangkan, mungkin kejutan dari metro untuk pelepasan akan agak berbeza.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan