Kanak-kanak yang paling muda di dunia mengiktiraf gadis berusia 4 tahun itu

Bahasa Inggeris muda dari Ayvera (Buckinghamshire) dalam 4 tahun beliau diiktiraf sebagai anak muda yang paling muda. Gadis itu menunjukkan IQ yang sangat tinggi (IQ beliau pada 4 tahun adalah 140 mata).

Bayi itu diterima oleh organisasi terkenal dunia, Mensa International, yang dibuat secara khusus untuk orang yang berumur berbeza dengan kemampuan intelektual yang tinggi.

Ibu bapa Alana (nama yang pandai) memberitahu mereka tidak mengajar anak perempuan apa-apa, dia mula berminat dengan surat dan nombor sejak kecil, dia belajar membaca dan menghitung tanpa bantuan, dan itu adalah kejutan untuk ibu dan ayah.

Ibu bapa bimbang, kerana keinginan anaknya untuk ilmu pengetahuan begitu besar sehingga kini hampir mustahil untuk membendungnya. Mereka takut bahawa kesan burnout akan berlaku kepada anak, bahawa jiwa kanak-kanak yang rapuh akan digoncangkan. Sejarah tidak mengetahui satu kes di mana geeks muda akan menjalani kehidupan yang panjang dan bahagia. Biasanya nasib mereka adalah tragis.

Pakar mengatakan itu Potensi Alana sangat tinggi dan sempadannya sukar ditubuhkan sehingga akhir.

Gadis itu mula bercakap pada 7 bulan, untuk membina ucapan penuh dengan ayat - setahun. Pada usia tiga tahun, dia membaca dengan baik, pada 4, seorang perempuan menyelesaikan masalah matematik untuk sekolah menengah.

Seorang gadis berusia empat tahun, untuk memenuhi keperluannya untuk belajar, ibu bapanya dihantar ke sebuah sekolah di mana ahli-ahli keluarga diraja Great Britain belajar pada masa itu. Sekarang gadis itu belajar mengikut program di mana kanak-kanak berusia 12-14 tahun terlibat.

Organisasi Mensa International ditubuhkan pada tahun 1946 untuk mereka yang mempunyai kebolehan mental dan intelektual yang luar biasa. Menjadi ahli adalah terhormat dan berprestij. Sesiapa yang menjadi calon untuk kemasukan akan lulus ujian IQ di hadapan pemerhati antarabangsa yang disahkan. Untuk kemasukan adalah penting untuk menunjukkan hasil yang melebihi keputusan ujian 98% daripada penduduk planet ini.

Dewasa dewasa di Bumi mempunyai tahap kecerdasan sebanyak 100 mata.

Astropisika dan genius Stephen Hawking, serta Albert Einstein masing-masing mempunyai 160 mata. Para ahli organisasi mendakwa bahawa wanita muda British mempunyai semua peluang untuk mencapai tahap intelektual Einstein atau Hawking oleh remaja, dan, mungkin, di hadapan mereka. Apa yang dibukanya untuk gadis itu dalam perspektif, kita hanya boleh meneka.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan