Kanak-kanak yang paling lengkap di dunia telah berjaya menurunkan berat badan sebanyak 100 kilogram

Penduduk India berusia 14 tahun, Mihir Jain, yang diiktiraf secara rasmi anak yang gemuk di dunia, baru-baru ini diuruskan untuk kali pertama dalam hidupnya untuk pergi ke pawagam. Sebelum ini, dia tidak berjaya kerana obesiti yang luar biasa. Boy berat 237 kilogram.

Mihiru berjaya kehilangan hampir separuh beratnya - kira-kira 100 kilogram, dan dia sekali lagi mendapat keupayaan untuk bergerak.

Dari usia yang sangat awal, ibu bapa tidak membatasi anaknya goreng, gula-gula, pedas, makanan cepat saji dan minuman berkarbonat. Mereka tidak malu walaupun dengan fakta bahawa Mihir memakan semua ini beberapa kali lebih daripada seorang kanak-kanak secara teorinya boleh makan di usianya.

Akibatnya, pada usia 5 tahun, kanak-kanak itu beratnya hampir 80 kilogram. Ibu bapa diminta membuat bayi menghisap perut (mengeluarkan sebahagiannya untuk mengurangkan jumlahnya), tetapi ibu dan bapa, yang sendiri tidak terlalu nipis, enggan menjalani pembedahan, dengan harapan bahawa Mihir secara beransur-ansur akan "mengatasi" itu.

Masa berlalu, dan berat badan meningkat. Menjelang umur 14 tahun, budak lelaki itu telah kehilangan mobiliti, dan menghabiskan sebahagian besar hari berbaring di atas katil. Dia tidak mempunyai kawan, dia tidak dapat bersekolah. Apabila dia sendiri meminta ibu bapanya untuk membawanya ke hospital.

Doktor menetapkan diet, ia berlangsung beberapa bulan, dan kemudian menjalani pembedahan pintasan gastrik. Sekarang Mihir pergi berjumpa dengan doktor sendiri, tanpa bantuan orang dewasa.

Untuk perjuangan luar biasa kanak-kanak yang berlebihan berat memerhatikan bukan sahaja seluruh India, tetapi seluruh dunia. Oleh itu, pada hari dia sendiri berjaya keluar dan pergi ke pawagam, wartawan bersamanya. Ini adalah pertunjukan filem pertamanya.

Mihir berkata bahawa filem di panggung wayang itu memberi gambaran yang besar kepadanya. Dia merasakan bahawa budak lelaki itu, seperti yang dikatakannya, baik, dan dia sangat bangga bahawa dia berjaya kehilangan kira-kira 100 kilogram.

Anak lelaki itu juga menyatakan bahawa dia tidak berniat berhenti di sana dia merancang untuk kehilangan beberapa puluhan kilogram supaya akhirnya dia akan mempunyai kawan.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan