Faedah kanak-kanak tidak akan dikenakan cukai.

Bantuan kewangan dari negeri ini kepada anak sulung dan anak kedua dalam keluarga, yang mereka memutuskan untuk memperkenalkan tahun ini, sekarang merancang untuk mengecualikan cukai pendapatan peribadi (disingkat - NDFL). Draf undang-undang, yang membayangkan pengenalan pindaan kepada Kod Cukai Rusia, kepada dokumen fiskal utama, telah disediakan dan tidak lama lagi akan dikemukakan kepada Duma Negeri untuk dipertimbangkan.

Cadangan itu dibuat agar tidak membebankan keluarga dengan cukai, yang sendiri memerlukan ukuran sokongan negeri. Manfaatnya adalah bersifat sosial dan dibayar untuk membantu orang dengan anak-anak, dan tidak "memaksa mereka menjadi hutang." Idea ini adalah hujah utama, yang dinyatakan dalam nota yang disertakan dengan penjelasan kepada rang undang-undang.

Apabila keputusan muktamad dibuat, ia tidak dinyatakan, dari sumber tidak rasmi yang dirujuk oleh beberapa agensi berita, menjadi diketahui bahawa peperiksaan sepatutnya dilantik secepat mungkin selepas pakej dokumen dihantar kepada ahli parlimen.

Dari tahun 2018, keluarga yang pendapatannya tidak melebihi satu atau setengah minimum sara hidup akan menerima bayaran kerajaan dalam jumlah yang sepadan dengan minimum sara hidup, set nilai untuk satu kanak-kanak. Walaupun Kod Cukai tidak menyatakan kemungkinan untuk menghapuskan pembayaran daripada cukai pendapatan peribadi, mereka secara rasmi dianggap dikenakan cukai. Undang-undang baru akan menghapuskan percanggahan ini.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan